4.1.11

Walraffaamme vahingossa lomaklubin


Tässä jutussa puhutaan harkitusti muunnettua totuutta. Kuka vetää nenästä ketä ei ole ihan varmaa. Paljastan nyt miten lomaklubien jäsenhankkijat menettelevät, kun he myyvät sikaa houkuttelevassa säkissä, ja yrityksen, joka on rakenteeltaan kuin venäläinen puunukke. Osa menetelmistä oli määrä tulla laittomiksi helmikuussa 2011, mutta mm. Espanja on vasta  18.3.2012 ottanut sen lainsäädäntöönsä. Tämän jutun lopussa on kuluttajaviranomaisten neuvoja lomaklubien ja time-sharen koukkuun joutuneille.

Päivitys 25.7.2013 Poliisi teki ratsian Club Puerto Atlanticoon 24.7.2013. Yli 70 henkilöä pidätetty. 

13.2.2014: Voyager näyttää toimivan nyt nimellä Go-Compass. Tarkemmin kommenteissa. 15.4.2014: Uusi nimi jälleen: Orbit.

Päivitys 25.11.2015 Club Atlantico ratsia Las Palmasin korkeimmassa oikeudessa.

Denna text på svenska 
http://tapanim.blogspot.com/2011/01/vi-kom-till-att-wallraffa-en.html

Yleensä kaarran nopeasti ohi näistä erilaisia esitteitä jakavista nuorista miehistä ja naisista, joita parveilee mm. Playa del Inglésissä siellä missä turistit liikkuvat. Jotenkin roikkuu ilmassa, että heillä on ketunhäntä kainalossa..

Kiipesimme taas kerran portaat ylös Tropical- ostarin luona, kun Lempiarmaani sai herätteen pyytää karttaa portaiden yläpäässä päivystäviltä turistitiedottajilta. Otimme siis koukun suuhun ihan itse. Näin oli silkka sattuma, että ryhdyimme wallraffaamaan ( saksalainen journalisti Günter Wallraffi on antanut nimen työtavalle, jossa muunnetun henkilöllisyyden avulla paljastetaan yhteiskunnan epäkohtia ).

Prosessimme etenee nyt kohta kohdalta sitä reittiä, josta eurooppalaiset kuluttajaneuvojat varoittavat.

Palvelualttiudessa ei ollut moittimista. Kartta tuli heti käteen, ja sitä vähän leikkisästi esiteltiinkin, ja näin oli kontakti luotu. Heti perään kartan antanut nuori mies tarjosi arpalipukkeita, jotka ehdottomasti eivät velvoita mihinkään. Vuolaan selittelyn tiivistelmä oli, että arpalipukkeita vastaan saisimme noutaa info- pisteestä Gran Kanarian matkailutiedottamista sponsoroivan radion paidan.

Saamme päävoiton

Mutta sitten häneltä pääsi riemastuksen kiljahdus. Toinen lipukkeista olikin kultainen tähti, eli päävoitto. Ja nyt hän kutsui apuun vieressä jotain puuhailleen esimiehensä, jonka t-paidassa oli keltainen InfoCanaria tunnus.

Saatiin uusi ja entistä vuolaampi ja monipolvisempi selitys, jonka tiivistelmä on, että päävoittoja on kolme vaihtoehtoa, videokamera, Applen laptop tai matka. Mutta voiton saa vain Arguineguínissa olevasta tiedotuspisteestä 20 km Inglésistä länteen. Gran Kanarian matkailutiedotuksen sponsori luovuttaa palkinnon, ja maksaa taksin sinne ja takaisin. Perillä pidetään pieni voittojen esittely hotellissa, jossa kaikki juomat ja ruuat ovat ilmaisia. Esittely kestää korkeintaan 90 minuuttia. Vastapalvelukseksi saa mukaansa Gran Kanarian esitteitä, joita meidän toivotaan vievän kotiin tuttaville.

- Tämä ei ehdottomasti velvoita mihinkään! Haette vain voiton, kuuntelette esittelyt, ja sitten taksilla takaisin, touhusi esimies, Igor. - Mutta voitto on syytä hakea ennen siestaa ettei joku muu ehdi niitä napata, hän tohotti. Siihen oli enää vajaa pari tuntia aikaa. Alkoi olla kiire.

Katsoimme tosiamme. Ei kai me nyt tähän sorruta? Toisaalta, läppärini alkaa olla valmis kierrätykseen … itse asiassa olin uutta jo vähän katsellutkin, Applen iPadia. Voisihan videokamerallekin olla käyttöä. Matkavoittokin saattaisi kelvata.

No mikäs, eihän meillä nyt oikeastaan ollut kiirettä mihinkään, ja kohta istuimme taksissa matkalla Arguineguíneen. Tosin hiukan sekavissa tunnelmissa, sillä juuri ennen taksiin istahtamista Igor muisti, että perillä meiltä kysytään matkailutilastoja varten vähän tietoja kuten, ikää, kauanko täällä olemme, kauanko olemme olleet yhdessä…

Valkoinen valhe

Nyt hänelle tuli huolia: meidät koukkuun saaneen apurin bonukset olivat siitä kiinni, että olemme oikeanlaatuinen pari: korkeintaan parin kolmen viikon matkalla, ja alle 64-vuotiaita ja työssä käyviä. Hän oli syvästi hämmästynyt, että olimme neljän kuukauden matkalla, ja että olin jo 69-vuotias.
- Tehkää meille palvelus, sanokaa että olette asuneet yhdessä viisi vuotta, tulleet tänne – hän tarkisti kännykän kalenterista -18. joulukuuta ja lähdette 8. tammikuuta, olette kokopäivätyössä, sinun ikäsi on 63, hän sanoi minulle, ja kuulusteli vielä että muistan numerot oikein.

- Muuten kollegalta menee bonukset ja minä joudun maksamaan taksin itse!

Perillä Club Puerto Atlántico hotellissa meidät otti vastaan nuori ruotsalaistyttö, joka maksoi taksin ja vei hotellin kattotasanteelle. Siellä toinen otti nimet ja perustiedot tilastoja varten. Annoimme Igorin pyytämät väärät tiedot. Ettei pojat joudu pulaan. Kerroin myös, että olen journalisti, tästä tiukattiin myöhemmin uudestaan.

Mitään henkilöpapereita ei kysytty, mutta moneen kertaan ehdimme katua vilppiä, sillä se aiheutti hankalia tilanteita. Tyttö kysyi lopuksi haluammeko osallistua voiton ehtona olevaan tiedotukseen, joka vie korkeintaan 90 minuuttia.

Myynti alkaa

Tilastokyselyn jälkeen jouduimme varsinaisen myyjän käsittelyyn. Kolme tuntia – siis tuplasti luvattua kauemmin – kestäneen esittelyn yhteydessä saimme huomattavasti enemmän henkilötietoja myyjästä ja kuin hän meistä. Puhuimme niin vähän itsestämme kuin suinkin, koska emme halunneet antaa hänelle myyntikoukkuja. Varsinaisesta asiasta saimme tietoa vain pieninä annoksina ja valtaosa ajasta puhuttiin niitä näitä. Myyjä oli nimeltään Elisabeth ja asunut Kanarialla vuodesta 1964, avioliitossa kanarion kanssa, neljän lapsen äiti ja yhden isoäiti, ja asui Las Palmasissa.

Heti alkuun hän kuitenkin halusi tietää mitä palturia pojat olivat meille syöttäneet. Hän halusi olla rehellinen, hän sanoi. Mistään Kanarian matkailutiedottamisesta ei ollut lainkaan kyse, vaan siitä, että hän edusti jäsenyyteen perustuvaa lomaklubia, joka toimii internetissä osoitteessa http://www.lifestylevacation.net./

Hän toisti useaan kertaan ettei kyse ollut time-sharesta, ( lomaosakkeesta ). Hän tiesi kertoa varottavia esimerkkejä siitä miten time-sharen ostaneet olivat joutuneet vaikeuksiin sitouduttuaan maksuihin, joita eivät voineet ennakoida.

Toinen myyjän verrokki oli chartermatkat, joiden kilpailijaksi hän järjestöään luonnehti.

Matkan varrella hän esitteli ravintolan seinältä valokuvakokoelmaa järjestön tyytyväisistä jäsenistä. Mekin saisimme kuvamme seinälle, kun liitymme jäseniksi ja asumme hotellissa.

Vain suullista tietoa mukaan

Kirjallisen tiedon saanti toiminnasta oli kiven alla. Olimme istuneet pitkälti toista tuntia ennen kuin Elisabeth kaivoi esiin kaksi järjestön esitettä, jotka saimme lukea. Niistä ei paljoa viisastunut, mutta sai tiivisteen siitä mistä Elisabeth oli jo puhunut. Pitkä tovi niitä näitä jaariteltuamme saimme selailla kahta parin sentin paksuista, kulunutta hotelliesitettä, joissa oli neljän tähden hotelleja ja lomakyliä kautta maailman, myös Suomesta. Kustakin kohteesta oli yksi pieni kuva. Kohteiden varustelua kuvattiin symbolein. Saatteeksi oli vähän tekstiä, jonka lukemiseen kaipasi suurennuslasia. Mitään hintatietoja näissä järjestön ja sen kohteiden esittelyissä ei ollut. Mukaan niitä ei saanut ottaa. Luettelon etusivulla luki Design Vacation. Se on firman entinen, kuluttajariidoissa ryvettynyt nimi - minkä opin myöhemmin.

Lopuksi kävimme katsomassa Atlántico- hotellin mallihuoneistoa, jossa oli avokeittiö osana olohuonetta, kaksi makuuhuonetta, joissa kummassakin jacuzzialtaat. Parveke oli myös, mutta näyttävin oli olohuoneen seinän levyinen ja korkuinen ikkuna aavalle merelle, jonka horisonttiin aurinko iltaisin laskee. Kieltämättä upea, mutta aika epäkäytännöllinen asunto.

Muuten hotelli on varsin tyypillinen, vähän kuluneen oloinen, 60-70- luvun espanjalainen hotellirakennus, jossa on ahtaat portaikot ja hämärää paitsi olohuoneessa. Hotellin varausesittely löytyy myös verkosta:
http://www.eurobookings.com/la-playa-de-arguineguin-hotels-es/club-puerto-atlantico.sv.html?label=gghieuen-bh22706_atlantico+arguineguin&filter_offset=1&gclid=CMSdwrzBvqYCFdQ_3godcBUhJg&form_type=remember

- Mitä pidätte, haluaisitteko asua täällä, Elisabeth kyseli.

Ainakin minä kaipasin takaisin San Agustíniin, sillä tiesin, että Arguineguín on sen rinnalla palveluiltaan ja miljööltään olennaisesti heikompi, eikä hotelliasuminenkaan oikein kiinnosta. Mutta pidin suuni ja odotin pääpalkinnon paljastumista.

Lopuksi katselimme lomaklubin varaussivun toimintoja verkosta. Tarkoitus on, että jäsenet järjestävät ja maksavat matkansa kohteeseen itse, mutta järjestön varauskeskus voi tarvittaessa sen hoitaa, Elisabeth kertoi. Toiminnoiltaan sivusto oli yhtä viime vuosisadalta kuin paksu hotelliesitekin. Sivuston otsikkona on sana Voyager. Epäselväksi jäi mikä on Voyagerin ja Lifetsylevacationen suhde, yksi ja sama vai kaksi eri organisaatiota? ( Voi olla vaikea selvittää kummalla on vastuu jos syntyy erimielisyysprosessi, varoittaa kuluttajaneuvonta. )


Hintatiedot

Kustannuksista oli tähän mennessä selvinnyt, että kohteet maksavat koosta ja paikasta riippuen 199 – 599 € viikko. Kohteessa saa asua korkeintaan neljä viikkoa. Paitsi niin sanotuissa bonuskohteissa, joita saa varata niin paljon kuin haluaa. Ne ovat eri hotelliketjujen vapaiksi jääneitä viime hetken varauskohteita, joiden hinta alkaa 99 €:sta. Yllättäen jäsenyys ei ole ainoa varausehto. Kohteita saa varata myös perheenjäsenten käyttöön jäsenehdoin, ja monet työnantajat käyttävät tätä hyvien työntekijöidensä palkitsemiseen, Elisabeth kertoi. Lisäksi on 3-4 päivän kohteita kaupunkihotelleissa, joissa ei tarvitse maksaa mitään muuta kuin ateriat.

Jäsenet maksavat 65 € vuodessa indeksiin sidottua hallintomaksua sekä jäsenmaksun, jonka määrää Elisabeth ei suostunut vielä kertomaan.

Useammin kuin kerran Elisabeth tivasi meiltä unelmakohdettamme, haluaisimmeko tehdä Karibian risteilyn, kiinnostaisivatko muutkin Kanarian saaret.

Hän oli jo alkuvaiheessa pyytänyt meitä arvioimaan kuinka paljon ja millä summalla vuosittain matkustamme. Runoilimme, että matkustamme koko loman, viisi tai kuusi viikkoa vuodessa, budjetti noin 40 000 kruunua ( reilut 4000 € vuodessa ). Tähän palattiin loppuvaiheessa pariin kertaan.

Kontrollikysymyksiä

Useammin kuin kerran päivän mittaan hän kysyi miten kauan olemme olleet yhdessä, koska muuttaneet Ruotsiin, matkamme tulo- ja lähtöpäiviä. Minun työnantajastani ( jolle edelleenkin teen aika ajoin töitä ) kysyttiin päivän aikana usean kerran, mutta ei Lempiarmaani. Oli siinä muitakin ilmeisiä kontrollikysymyksiä, joilla kai testattiin luotettavuuttamme. Pahan kerran kompuroimme jo alkuvaiheessa, kun Elisabeth halusi tietää mitä maksoimme matkastamme ja asumisestamme. Tingin vähän asuntomme kuukausivuokrasta ajattelematta, että lyhytvuokraus maksaa enemmän kuin pitkävuokraus. Elisabeth oli pudottaa leukansa. Lempiarmaani huomasi töppäyksen, ja sai minut vakuuttumaan, että vuokra oli nykyinen kuukausivuokramme. Norwegianin lennon todellisen hinnan muistimme suurin piirtein oikein.

Elisabeth kehui matkaamme edulliseksi. Omatoimiset matkailijat olivat ilmeisesti hänelle hiukan hankala myyntikohde.

Koko järjestelyn ydinkysymys – jäsenmaksu - oli edelleen auki huolimatta kolme tuntia kestäneestä palaverista. Sen sijaan Elisabeth yritti saada meiltä myönteistä kannanottoa konseptista jo ennen tätä tietoa.

– Päällikköni kertoo sen teille kohta, hän kuittasi kun kysyimme jäsenmaksun määrää voidaksemme ottaa kantaa koko konseptiin.

Nälkä kurnii

Päällikön tapaaminen oli luvassa asunnon ja varaussivujen esittelyn jälkeen. Kello oli neljän maissa. Olimme aluksi saaneet luvassa olleesta tarjoilusta pyytämämme välipalaleivät.

Kumpikin sai yhden tyhjää täynnä olevat espanjalaisen vesisämpylän, ja makkaraa, juustoa sekä tomaattia ja kurkkua niiden päälle. Lisäksi vettä ja kahvit. Se sopii espanjalaisiin ruokatapoihin, mutta on pohjoismaalaiselle koettelemus. Keskustelupaikkamme oli ravintolassa aivan keittiön vieressä. Elisabeth kehui useaan kertaan hotellin erinomaista, mutta halpaa ruokaa. Olimme olleet matkalla syömään, kun meidät kaapattiin. Minulla oli jo sudennälkä. Olin kiukkuinen ja lopen kyllästynyt Elisabethin jaaritteluun.

Palasimme taas hotellin ylätasanteelle, missä päällikkö oli määrä tavata. Tasanteella on baari. Pyysin ruokaa. Sain neljä lämmintä juustokinkkusämpylän kolmiota, ja olutta. KIITOS !!!

Elisabeth oli puoli tuntia aikaisemmin kertonut ettei hänellä ollut lupa tarjota mitään alkoholia, koska time-share kaupoissa oli käytetty estoitta alkoholia, ja saatu ihmiset panemaan nimensä papereihin, joista eivät mitään tajunneet. Lisäksi luvassa oli iso ateria heti, kun olemme allekirjoittaneet jäsenyyspaperit. Jätin toiveikkaasti yhden palan syömättä.

Päällikkö oli toinen ruotsalainen, Lena. Hän lopulta teki meille jäsenyydestä tarjouspaketin, joka pani todella miettimään. Mutta ensin avattiin arpalipukkeen viimeinen osa, joka ratkaisi saisimmeko videokameran, laptopin vai matkan. Arvasin voiton jo ennen kuin lippu oli avattu; se olisi matka. Kyllä, viikko Fuerteventurassa.

Yritimme olla iloisesti yllättyneitä. Olimme jo sentään saaneet jotakin.

Jäsenyyspaketti – sika säkissä

Lenan tarjouksessa järjestön kolmen vuoden koejäsenyys maksaisi meille 4900 €. Vähintään tuhat euroa maksetaan heti ja loput muut myöhemmin, mutta varaussivuille pääsee vasta, kun on maksanut koko maksun. Toisin sanoen maksat 4900 € voimatta tarkistaa mitä todella olet ostanut. Se selviää vasta kun pääset klubin varaussivuille. Näin pitkälle jaksoin ajatella vasta paljon myöhemmin.

Tarvittaessa jäsenyyttä voi jatkaa kolmella vuodella, jolloin kokonaishinnaksi tulee 7100 €. Jäsenyyden voi muuten ottaa joko kolmeksi, kuudeksi, yhdeksäksi tai 12 vuodeksi – mitä pidemmän jäsenyyden ottaa sitä edullisempi on vuosimaksu.

Jäsenyyteen kuuluu neljä viikkoa vuodessa niin sanottua takuumatkaa missä tahansa eri puolilla maailmaa järjestön lomakohteissa, jotka kaikki ovat neljän tähden paikkoja. Koejäsenyyden voi jakaa myös kuudelle vuodelle, jolloin voi tehdä kahden viikon takuumatkat vuosittain. Lisäksi voi tehdä rajattomasti bonus- ja lyhytmatkoja.

Avaustarjouksena Lena lupasi, että saamme takuumatkojen lisäksi ilmaiseksi

- asua tässä hotellissa viikon
- kaksi viikkoa jossain muussa lomakohteessa
- kahden viikon Karibian risteilyn ja kaikki mikä sen ohjelmaan kuuluu.

Lisäksi saisimme ottaa risteilylle mukaan lapsiamme puolisoineen. Pienen jahkailun jälkeen tämä lisäys täsmentyi kuudeksi perheenjäseneksi. Ja vielä pienen jahkailun jälkeen voisimme myös ottaa itse kaksi kahden viikon risteilyä eri laivoilla perheenjäsenten matkojen sijaan.

Matkat kohteisiin maksetaan itse, myös arpavoiton kohteeseen Fuerteventuraan.

Kaikki numerotiedot annettiin käsin kirjoittaen A4 kokoiseen lehtiöön, joita myyjät eivät käsistään päästäneet.

Päätös siltä istumalta

Päätös jäsenyydestä oli tehtävä samalla istumalla. Kaikki myyjät tietävät, että vaikeinta on saada asiakas tekemään ostopäätös. Siksi asiakasta ei pidä päästää käsistä. Kuluttajaneuvo taas sanoo: jos sinulta vaaditaan nopeaa päätöstä – ole erityisen varovainen!

Uusi EU-laki tekee tällaisesta sopimisesta laittoman, enemmän tästä jutun lopussa.

Nyt oltiin vihdoin neljän tunnin jahkailun jälkeen päästy itse asiaan; mitä tämä kaikki maksaa.

Pyysimme saada pohtia asiaa jonkin aikaa kahden kesken, koska tarjous oli sen verran yllättävä ettei sitä voinut heti ratkaista.

Tämä oli jotain aivan muuta kuin mitä olimme eläkepäiviksemme kaavailleet. Mutta toisaalta olimme myös puhuneet siitä, että pitkään Kanarialla olon lisäksi voisimme tehdä lyhytmatkoja eri puolille maailmaa missä emme vielä olleet käyneet. Siihen tämä konsepti voisi istua hyvinkin. Samoin oli ollut puhetta viikonloppumatkoista Prahaan, Berliinin ja muihin jänniin kaupunkeihin. Siihen nuo 3-4 päivän kaupunkihotellimatkat sopisivat kuin nakutettu.

Kuulimme ympärillämme äänekkäitä taputuksia, ja miten cavapullon korkit alkoivat paukkua.

Siellä taisi syntyä jäsenyyssopimuksia.

Vaikea kustannusarvio

Mutta miten järkevää on maksaa 4900 € jostakin, jonka toteutuminen ei ole varmaa? Jos 4900 € jaetaan kolmelle tai kuudelle vuodelle, montako viikonlopun hotelliyötä maksetaan samalla summalla? Paljonko lisähintaa tulee neljän viikon lomakohteelle, joka maksaa 199-599 € viikossa? Nyt jälkikäteen laskukoneeni näyttää, että kolmen vuoden aikana neljän viikon lomakohteiden hinta nousee 408 € viikolta! Hopsista – näin pitkälle emme ehtineet laskea värväystilanteessa.

Toisaalta pelkästään jäseneksi liittymistarjouksen matkat olivat tuon kolmen vuoden jäsenmaksun arvoiset, ehkä enemmänkin. Mutta lentomatka Karibialle maksaa ainakin tuplasti Kanarian matkan eikä meille kummallekaan Karibian risteily ollut päällimmäinen matkahaave.

Lenan ja Elisabethin tultua takaisin totesimme, ettei tämä konsepti taida meille oikein istua.

- Mutta tehän maksatte joka tapauksessa tuon verran vuosittain matkoistanne, yritti Lena useaan kertaan kumota perustelujamme.

Mahatuntuman kerroimme syyksi, kun lopulta ilmoitimme päätöksemme. Ei ollut helppo sanoa ei. Emme halunneet edes Fuerteventuran matkaa, koska sinne ei tehnyt yhtään mieli. Saimme kuitenkin toisen sponsorin, kaupallisen Sandsfm- radion, mainospaidat.

- Mutta jos kadumme niin olettehan te täällä, ja voimme palata asiaan, arveli Lempiarmaani.

- Ei käy, olette nyt kaksi vuotta karanteenissa ennen seuraavaa jäsenyyshakemusta, vastasi Lena.

Lähtiessämme Lena huokaisi pettyneenä:

- Kirjoita nyt edes siihen lehteesi tästä mainiosta konseptista!

Tässä se juttu nyt sitten on, Lena. Ja tässä vielä vähän lisää jälkeenpäin heränneitä kysymyksiä, kuluttajasuojasta.


EU tiukensi säännöksiä

Vuoden 2011-2012 aikana lomaklubeja ja lomaosakkeita ( timeshare ) koskevia EU:n kuluttajasuojasäännöksiä on tiukennettu koko EU:n alueella.


Tämä perustuu EU-direktiiviin 2008/122. Jäsenmaiden oli määrä saattaa tämä säännös voimaan 23. helmikuuta 2011 mennessä, mutta Suomessa laki astui voimaan 15. kesäkuuta,  Ruotsissa elokuun alussa.

Espanja otti säännökset omaan lakitekstiinsä vasta 18.3.2012. Espanjassa laki on nimeltään Real Decreto-ley 8/2012, de 16 de marzo, de contratos de aprovechamiento por turno de bienes de uso turístico, de adquisición de productos vacacionales de larga duración, de reventa y de intercambio

 Tässä Kuluttajaviraston tiedote:


16.4.2012
Espanjasta ostetusta lomaklubijäsenyydestä voi nyt päästä eroon
Espanja on saattanut maaliskuussa 2012 voimaan lomaosakkeiden ja muiden pitkäkestoisten lomatuotteiden kauppaa koskevan direktiivin. Jos olet liittynyt Espanjassa lomaklubiin vähintään vuoden ajaksi 18.3.2012 tai sen jälkeen, sinulla
on nyt oikeus peruuttaa sopimus.
Yleensä peruutusaika on 14 päivää, mutta jos sinulle ei ole kerrottu peruutusoikeudesta, peruutusajan kesto on vuosi ja 14 päivää.
Uuden lain myötä käsirahan ottaminen on sallittu vasta 14 päivän kuluttua sopimuksen tekemisestä. Kuluttajalla on oikeus saada lainvastaisesti veloitettu käsiraha takaisin. Jos maksu on suoritettu luottokortilla, voi maksunpalautusta vaatia myyjän lisäksi omalta luottokorttiyhtiöltä.
Aikaosuusdirektiivin mukainen peruutusoikeus ei edelleenkään koske Espanjasta ennen direktiivin voimaantuloa (18.3.2012) ostettuja lomaklubijäsenyyksiä.
Euroopan kuluttajakeskus varoitti Kanarian-matkaajia viimeksi tammikuussa 2012 lomaklubeista ja muista lomatuotteista, joita kaupataan arpajaisvoittojen varjolla.


Lisätietoja

                        Jos et saa rahojasi takaisin tai kaipaat lisätietoa oikeuksistasi, saat neuvoja Euroopan kuluttajakeskuksen puhelinpäivystyksestä (puh. 010 194 676, ma-pe klo 9-12). Nettitietoa löytyy täältä 
http://www.ecc.fi/Teemat/matkailu/lomaosakkeet--ja-klubit/

jos linkki ei toi (se näköjään muuttuu ajan saatossa) goohlaa: Kuluttajavirasto/ lomaklubit tai hae Euroopan kuluttajaviraston pääsivulta ecc.fi
Alla olevia linkkejä voi käyttää hakusanoina, mutta linkit eivät enää toimi sellaisenaan (2016).


                        Kuluttajan oikeudet lomaosakkeiden kaupassa

                        Ohjeet lomaosake- tai -klubijäsenyyden peruuttamiseen

                        Direktiivi 2008/122/EY

                        Euroopan kuluttajakeskuksen tiedote 23.1.2012


Varoituksia verkossa

Googlaamalla hakusanalla ”crimeshare” löytyy useiden lomaklubien, myös Lifstylevacation / Voyagerin taustatiedot ja myös linkkejä näitä yrityksiä käsitteleville verkkosivuille.

http://www.infograncanaria.biz/html/club_puerto_atlantico.html

Löysin myös parikin englanninkielistä sivustoa, joissa käydään huolestunutta keskustelua Lifestylevacation / Voyagerin toiminnasta. Niistä käy ilmi, että se on aiemmin käyttänyt nimeä Design Vacation ( nimi oli meille näytetyn katalogin kannessa), ja joutunut silloin BBC:n kuluttajaohjelman ja kuluttajaviranomaisen hampaisiin. Lisää tässä osoitteessa:

http://www.fraudwatchers.org/forums/archive/index.php/t-2240.html

Jotkut kertovat menettäneensä rahansa, toiset katuneensa kauppojaan, mutta liian myöhään.

Toisen keskustelusivuston aloittaa elokuussa 2008 kirjoitettu hätähuuto, joka on aiheuttanut kannanottoja aina näihin päiviin ( ainakin 25.12. 2010 ) asti.

http://forum.holidaywatchdog.com/Timeshare-&-Holiday-Clubs-Help-any-info-on-Voyager-Holiday-Club-Gran-Canaria-Thread-13611-Page-6.html

Sivulla on enimmäkseen jäsenyyttään katuneiden kirjoituksia, mutta myös pari tyytyväisyyttä uhkuvaa kannanottoa sekä Voyagerin työntekijän vastine, jonka on kirjoittanut Marianne Blomdahl (Nov 20, 2009 11:59 am. ) Hän korostaa että aikuisilla on vastuu allekirjoittamistaan papereista, ja että Voyagerilla on tuhansia tyytyväisiä asiakkaita/jäseniä. Lisäksi hän lupaa kaikille sivustolla keskusteleville Voyagerin jäsenille ilmaisen viikon järjestön lippulaivassa, Arguinegínin hotelli Atlánticossa. Tätä tarjousta hivenen himmentää, että se kuulunee muutenkin jokaiseen Kanarialla tehtyyn aloituspakettiin, ainakin meille sitä tarjottiin.

Voyager piilottaa omistajatiedot

Marianne Blomdahlin vastineen perässä on pari muuta tekstiä, joissa kirjoittajat esittävät monta painavaa kysymystä. He ihmettelevät Voyagerin vaatimatonta tiedottamista, mm. miksei kerrottu Espanjan ( ja EU:n ) oveltamyynnin lainsäädännöstä, joka takaa seitsemän vuorokauden katumisoikeuden ( tästähän on  nyt uusi, tiukempi EU-lainsäädäntö), ja mistä johtuu ettei järjestöstä/yhtiöstä löydy mitään julkista tietoa.

Jälkimmäistä seikkaa minäkin kovasti ihmettelen.  Yritys osoittautuu venäläisen puunuken kaltaiseksi. Lifestylevacation.net sivulta löytyy kyllä – googlaamalla – kontaktisivu

http://www.lifestylevacation.net/en/index.php?site=kontakt

Siitä käy ilmi, että yhtiön kotipaikka on Scheysellien tasavalta, että sillä on Euroopan edustusto Gibraltarilla, ja toimistot Saksassa ja Britanniassa, niiden postiosoitteet, mutta ei mitään muita kontaktitietoja, Arguineguínin toimipisteestä ei ole mainintaa vaikka tiettävästi se on klubin pääpaikka.Tuo ylläoleva sivu oli osoitteessa vielä tammikuussa 2011. Kuukautta myöhemmin sitä ei enää näy verkossa. Tilalla on uusi, joka kertoo, että Voyagen Travel on Wunschurlaub SL-yhtiön kauppanimi.Googlaamalla saan selville, että Wunschurlaub on mm. Berliinissä toimiva ja myös Las Palmasin kauppareikisteriin merkitty matkatoimisto. Voyagerin uudella kontaktisivulla on myös osoite ja sähköpostiosoite Gran Kanarian Maspalomasiin. Mutta ei puhelinnumeroa.

Mutta Wunschurlaub SL:n saksalainen kotisivu kertoo olennaiset tiedot
https://secure.ihr-wunschurlaub.com/index.php?mmenu=Kundeninformation

yritys on verkkokauppaa harjoittava matkatoimisto, jonka varsinainen identiteetti on tämä:

Sie schließen Fernabsatzverträge mit der Firma 

Sensorial Revision S.L
Geschäftsführer: Steffen Franzke
Avd. Moya 6 - C.C. Eurocenter - Local 172 - Planta 4
E - 35100 Maspalomas
CIF: B- 35693621

Telefon: 0180 - 56 88 889(14 Cent/Min.*)
Fax: + 49 (0) 30 / 435 72 545

Osoite on sama kuin VoyagerTravel- yhtiöllä. Sensorial Revision SL, vastuuhenkilön nimi löytyy, samoin puhelinnumero. Tässä ovat kaikki ne tiedot, jotka pitäisi olla Voyagerin sivulla. Saksassa on ilmeisesti tiukemmat säännöt verkkokaupalle kuin Espanjassa.


Maspalomasin Eurocenter muuten sijaitsee vain parin sadan metrin päässä suomalaisten tutusta Iskelmäbaarista Playa del Inglésissä - ohiajotien toisella puolella, poliisaseman vieressä.


Otettuani yllä olevat kuvat perääni juoksee mies, joka kysyy kuvaamisen tarkoitusta. Käy ilmi, että hän on Wunschurlaub yhtiön toimitusjohtaja Peter Elsner. Kerron asiani ja pääsen hiukan kysymään Voyagerin ja Wunschurlaubin suhteista.

VoyagerTravel on Wunschurlaubin nimi ulospäin tässä yhteistyössä. Wunschurlaub taas on Sensorial Revision matkayhtiön yksi projekti. Hän kertoo, että hänen yhtiönsä vastaa ainoastaan Voyagerin matkajärjestelyistä, ja he ovat hoitaneet niitä kahden vuoden ajan.

Kuullessaan nimen Lifestylevacation ltd, joka on kirjattu Scheysellille hän vain pyörittää päätään. Hän sanoo, että lomaklubin myynnin kanssa hänen yhtiöillään ei ole mitään tekemistä. Se on kokonaan Club Puerto Atlánticon toimintaa.


Siis VoyagerTravel-Wunschurlaub-Serial Revision järjestää matkat. Voyager- Lifestylevacation keskittyy keräämään jäsenmaksuja. Ja Voyager/Lifestylevacation yhtiöiden yhteystiedot ja vastuuhenkilöt ovat edelleenkin julkisuudelta piilossa.


Verkkokaupoissa kuluttajaneuvonnan ykkössuositus on karttaa yrityksiä, jotka eivät anna kunnon kontaktietoja verkkosivuillaan.

Vertailuksi voi vaikka katsoa suomalaisen Holiday Club yhtiön sivuja, yhtiö toimii myös Ruotsissa, ja konsepti on pitkälti samantapainen kuin Lifetime / Voyagerilla, mutta tiedotuksensa osalta ja varmaan muutenkin se painii aivan eri sarjassa


Sen ruotsalaiselta kotisivulta löytyy kaikki se mitä asiallisesti toimivan yrityksen odotetaankin kertovan http://www.holidayclub.se/foretaget/. Yhtiön suomalaiselta sivulta en niitä kumma kyllä löydä.

Jään myös ihmettelemään miten on mahdollista, että Info Canaria käyttää Lifestylevacation / Voyageria sponsorinaan vuodesta toiseen. Tai oikeastaan ihmettelen mikä tämä Info Canaria on. Info Canaria- haulla en löydä verkosta tästä keltaisen logon alla toimivasta Kanarian tiedotuksesta mitään, vaikka samalla haulla löydän useita muita enemmän tai vähemmän virallisia Kanariansaarten tiedotussivuja. Löytyi sen sijaan mm. ylempänä oleva Crimeshare- sivusto.(Päivitys 25.11.11)
Ruotsin Konsument Europa on (ruotsalaisen tekstini kommentoijan mukaan) todennut että Lifetsyle Vacation/Voyager ei ole mennyt perintään asti vaikka onkin sillä uhkaillut.

Suomen Euroopan Kuluttajakeskukselta sain tänään (25.11.11) seuraavan vastauksen kysymykseeni uusien EU-säännösten noudattamisesta ja perintäuhkasta (josta nyt 18.4.2012 jätän näkyviin vielä ajankohtaisen osuuden):

Miten on käynyt niissä tapauksissa, joissa kuluttajat ovat noudattaneet neuvoa: ”älä maksa lisää”?

Tilanne vaihtelee yrityksittäin, joissain tapauksissa kuluttajat ovat joutuneet perintätoimien kohteeksi. Varsinaisesti asiasta voi sanoa kuitenkin ainoastaan tuomioistuinlaitos.

Euroopan kuluttajakeskuksessa annamme kuluttajille tietoa ja opastusta rajat ylittävän kaupan kysymyksissä. Paras neuvo jonka Espanjan lomailijalle voi antaa on se, että matkailija kieltäytyy tarjotusta esittelystä – ja luvatuista palkinnoista – jos ei  ennalta ole suunnitellut aikaosuusjärjestelmään liittymistä ja tutustunut siihen ennakolta. Aivan liian usein kuluttajat tulevat toisiin ajatuksiin kotimaahan palauttuaan.

Epävarmoille voi antaa päivystysnumeromme. Se on 010 19 4676, päivystämme klo 9.00 – 12.00.

Tervehtien

Leena Lindström
Johtaja, Euroopan kuluttajakeskus Suomessa

Ylläolevan viestin jälkeen tilanne on siis ratkaisevasti muuttunut, kun Espanja on hyväksynyt lakeihinsa uudet EU- säännökset. Ne velvoittavat myös Voyager/Lifestylevacation- yhtiötä 18.3.2012 jälkeen tehtyjen sopimusten osalta. 

Espanjassa laki on nimeltään

Real Decreto-ley 8/2012, de 16 de marzo, de contratos de aprovechamiento por turno de bienes de uso turístico, de adquisición de productos vacacionales de larga duración, de reventa y de intercambio.Poliisiratsia Club Puerto Atlanticossa


Gran Kanarian poliisi teki ratsian Arguinequinissa Club Puerto Atlanticoon 24.7.2013 kertoo mindtimeshare.me - sivusto. Ratsian yhteydessä pidätettiin 74 henkilöä. Ratsian kohteena oli  sivuston mukaan seuraavat yritykset:


 • Voyager Travel
 • Timeshare Refund Network
 • Lifestyle Holidays Ltd.
 • Day International Marketing SL.
 • Wunschurlaub SL.
 • Resalegc Marketing SL.
 • Reclaimgc
 • Canarian Legal Alliance SL.

  Voisi sanoa "vihdoinkin" - onhan tämä jo yli vuoden voimassa olleen lain vastainen toiminta jatkunut ilman mitään muutoksia edelleenkin, kuten useat tämän ja ruotsinkielisen blogitekstini kommentoijat kertovat. Mindtimeshare on Espanjassa rekisteröity järjestö, jonka kotisivulla käytetään englantia, espanjaa ja (jos oikein oivallan) flaamin kieltä. Sivusto aikoo nostaa yksityisen syytekanteen em. lomaklubiyrityksiä vastaan, ja etsii siihen osallistumaan mahdollismman paljon henkilöitä, jotka kokevat tulleensa huijatuiksi. Ruotsin Euroopan kuluttajaviraston sivulla kerrotaan, että se kehoittaa osallistumaan tähän hankkeeseen. Tätä varten tulee kirjoittaa osoitteeseen

  ja kirjoittaa lyhyt yhteenveto englanniksi omista kokemuksistaan, liitteeksi sopimus, maksukuitit, yritykselle lähetetty katumusilmoitus sekä yrityksen kanssa käyty kirjeenvaihto.
  Asiasta tarkemmin täällä ruotsiksi

  Mindtimeshare.me- sivustolla voi myös seurata oikeusjutun edistymistä. Alakkain juokseva teksti on ensin espanjaksi sitten hollanniksi ja sitten englanniksi.

  1.10.2013 Mindtimeshare tiedottaa, että seitsemän henkilöä on saanut ilmoituksen mm. petosta koskevasta syyteharkinnasta. Näiden joukossa on mm. Eugen Friedrich Kaiser, joka edellä blogisteskstissä osoitetaan Voyager Travelin taustahenkilöksi ja joka myös tunnetaan time-share- jutuista.

  Päivitys 25.11.2015 Las Palmasin korkein oikeus on päättänyt palauttaa Mindtimeshare järjestön hakemuksesta Voyager Travel- jutun San Bartalomé de Tirajanan alioikeuden käsittelyyn. Oikeuden tuomari keskeytti jutun käsittelyn 2013, koska ei nähnyt siinä tuomittava. Las Palmasin korkein oikeus näyttää olevan eri mieltä. Oma kommenttini: Kiemurainen ja hidas on oikeuden rattaiden kulku Gran Kanarialla.
Tähän blogiin on vuosien saatossa tullut paljon kommentteja. Käytännön kokemuksia. Lue myös niitä, mutta ehkä kannattaa aloittaa loppupäästä,  tuoreimmista. 

79 kommentarer:

 1. Anonym3.2.11

  Hei taas!
  Kirjoitin viimeksi vahingossa ruotsinkieliselle puolelle, kun luin sieltä lakimiehen lausuntoa, anteeksi vaan. Suomessa siis olen ja omalta osaltani tilanne on se, että viime viikolla lähetin peruutuskirjeen Kanarialle. Mitään ei ole vielä kuulunut takaisinpäin, ei myöskään maksamattomasta osamaksuerästä. Mielenkiinnolla odottelen postia. Firman varaussivulla mainostetaan vielä kesää 2010, joten liekö koko yritystä enää olemassa...
  Jälkeenpäin on vain ihmetelty omaa hölmöyttä, mutta oltiin siellä ekaa kertaa, emmekä olleet kuulleet lomaklubeista mitään, joten sikäli olimme oikein otollisia uhreja ja myyjät kyllä osasivat asiansa. Sitäkin olen ihmetellyt, ettei suomalaisia kertomuksia ole juuri netistä löytynyt, tuskin olemme kuitenkaan ainoat höynäytetyt suomalaiset. Brittitarinoita näkyy tulevan edelleen HW:n sivuille eli Voyager ainakin toimii vielä tehokkaasti.
  Kiitos sinulle Tapani kirjoituksestasi, siinä on tiivistetysti kaikki olennainen tieto ja siitä oli iso apu, kun perumiskirjettäni laadin. Euroopan kuluttajakeskuksesta sain puhelimitse myös samankaltaisia neuvoja.
  Kontrastina Kanarian kuviin täällä oli pakkasta 29 astetta ja lunta reilu puoli metriä, kun vein kirjettä postiin.
  Kerron lisää, kun jotain tapahtuu, mutta toistaiseksi edelleen nimettömänä jos sopii.

  SvaraRadera
 2. Ihmettelen todella kuinka moni tähän koukkuun on jäänyt, ja millaisia ovat kokemukset. Käyttökokemuksia ei juuri näy. Olisi yllätys jos firma antaa kuulua itsestään, sehän on jo päässyt rahastamaan kerran. Hienoa, että olet löytänyt apua asiaan!

  SvaraRadera
 3. Anonym18.3.11

  Holiday Club R (HCR) on toiminut siten, että lomaosakkeen omistajien piti maksaa lisämaksuja yli 15 vuotta vanhoista lomaosakkeista.
  HCR myi Pyhäniemen lomakylässä omistamansa ravintolan osakkaille, joiden oli pakko maksaa, vaikka eivät olisi halunneet mitään ravintolaa.
  Tällä hetkellä ravintola tuottaa tappiota, johon taas kerätään ylimääräisiä vastikkeita.

  SvaraRadera
 4. Tuossa edellä mainitusssa on siis kyse lomaosakkeista, timeshare, jossa osakkeen ostajalle voi tulla tällaisia yllättäviä jälkilaskuja.

  SvaraRadera
 5. Anonym20.3.11

  Hei pitkästä aikaa!
  En ole valitettavasti ehtinyt käymään sivuillasi kuukauteen työ- ja perhekiireiden takia, joten en ole saanut yhteydenottopyyntöäsi aiemmin. Lähetän sähköpostia kohta myös suoraan sinulle.
  Muille asiasta mahdollisesti kiinnostuneille tiedoksi, että lomaklubiasiassa ei toistaiseksi ole tapahtunut mitään. Tripadvisor-sivuilta löysin juuri kommentteja, joiden perusteella vaikuttaa siltä, että Ambassadorclub toimii vielä. Mitään yhteydenottoa sieltäpäin ei kuitenkaan ole kuulunut.

  SvaraRadera
 6. Anonym29.9.11

  meillä tuo voyagerin homma on toiminut loistavasti 2 vuotta

  SvaraRadera
 7. Voisitko nimetön viestittäjä kertoa tarkemmin millä tavoin olette Voyageria käyttänyt ja millaisin kustannuksin. Aiemmin olen nähnyt vain Voyagerin työntekijäin kehuvan tätä toimintaa. Todellisilta käyttäjiltä olen nähnyt vain pettyneiden näkemyksiä. Toivon myös, että kerrot nimesi - mutta jos haluat voin pitää sen omana tietoanni, kuten tuolla edellä olevan kanssa olemme tehneet. Mikään kommenttiviesti ei mene tältä sivustolta julkisuuteen ennenkuin olen sen julkaisuun hyväksynyt.

  SvaraRadera
 8. Anonym3.10.11

  maksoimme siltä istumalta 2900e ja meille annettiin kirjallinen sopimus missä kerrottiin mitä meille on luvattu ja mitä meidän tulisi saada.. Kyllä jälkeenpäin jännitti.. saimme nettitunnukset ja menimme takasin 2010, sillon ne olisi toivonut että olisimme jatkaneet vuosia mutta päätettiin kattoa eteenpäin kuinka se toimii koska on tullu näitä nettijuttuja jonkun verran luettua..
  nyt käytiin kuukaus sitten dubrovnikissä kroatiassa radisson blu resortissa. varattiin hyvissä ajoin kun kattelltiin minne sai halvalla lentoja ja lähettiin sitten sinne..
  Ehkä on ollu vaan hyvä tuuri kun on onnistunu näin hyvin, kukaties.
  Mutta jos jatkossa toimii samalla tavalla ni hyvä niin.

  SvaraRadera
 9. Upea hotelli ja paikka! Hienoa että tunnette onnistutuneenne. Ihan vain googlaamalla sain Hotel.comin kautta halvimmaksi kahden aikuisen hinnaksi kahdeksi päiväksi 216€ ja kahdelle viikolle 1512€ tuossa hotellissa lokakuun puolivälistä. Ilman matkoja. Tosin sesonki taitaa olla jo ohi. Omamatkaaja asuu samaan hintaan omatoimisesti kaksi kuukautta Gran Kanarialla keskitason asunnossa. Olisi kiinnostavaa tietää paljonko te maksoitte=hyödyitte Voyagerin kautta tilaten! Tuntuuko siltä, että tuo 2900€ investointi kannatti? Pääsittekö nauttimaan ilmaisista Karibian risteilyistä?

  SvaraRadera
 10. Katarina4.10.11

  saahan noita halvalla juu.. oon itekki googlaillu ja vertaillu mutta toistaseks ainakin tuntuu siltä että tämä on ollu kannattavaa. Risteily pitäisi varata jossain vaiheessa pitää vaan katsoa oikea ajankohta.
  2900e joutuisin maksamaan etelänmatkasta 5 tähden hotellissa helposti. Nyt laskin lennot mukaan.
  Että sillä tavalla mietittynä niin ei se kovin iso sijoitus ollut. Ja meillä on viellä 1 vapaamuotoinen viikko ja se risteily käyttämättä. 3 ilmaista hotelliviikkoa ja risteily ja siihen kuuluva yksi viikko niin ei minusta kuulostaa kovin hintavalta.. vaikka nuo lennot pitääkin itse maksaa.

  SvaraRadera
 11. Hyvä, että olette tyytyväisiä. Mutta ei tuosta vieläkään ihan kirkastunut paljonko halvemmalla Voyagerin kautta matkan saitte kuin itse tai matkanjärjestäjän avulla tilaten. Oma epäilyni kun on, että Voyagerin jäsenmaksu on turhaa rahankulua, ja matkat saa samaan hintaan ilman Vpyageria. Siksi kaipaan tarkempaa laskelmaa,

  SvaraRadera
 12. Anonym22.11.11

  Hei, täällä kaksi kanarian matkalaista, jotka höyrähtivät liittymään Lifestylevacation / Voyageria:iin. Kotiin tultuamme etsimme netistä ihania matkakertomuksia tyytyväisiltä asiakkailta, vaan eipä löytynyt.
  No, 1000 euroa oli maksettu paikan päällä, sen ymmärsimme ainakin menettäneemme. Kotoa laitoimme peruutusilmoituksen sähköpostilla, jonka jälkeen sain puhelinsoiton, jossa pyydettiin laittamaan uusi maili ja ehkä muuttamaan toivematkojamme (puhelu jäi hiukan epäselväksi ymmärrysvaikeuksien vuoksi).

  Uudessa sähköpostissa ilmoitimme peruuttavamme sopimuksen vedoten mm. lomakemalliin ja peruuttamislomakkeen puuttumiseen sekä peruuttamisaikaan (7-14 vrk, josta en suinkaan ollut varma). Vastauksena tulikin tieto, että asia on siirretty lakiosastolle. Lakiosasto ilmoitti meille ettei sopimuksen peruuttaminen ole mahdollista, ja antoi n. 15 vrk maksuaikaa.

  Huomenna onkin sitten otettava yhteyttä
  Euroopan kuluttajakeskukseen.
  Jaa-a, mitenkähän tässä tulee käymään...

  SvaraRadera
 13. Maksoitteko luottokrotilla? Ota yhteys luottokortin antajaan, ja peru maksu. Mainitsemasi EU-säännöistä piittaamattomuus riittänee perusteluksi. Lisäneuvoja Euroopan kuluttajakeskuksesta, http://www.ecc.fi/fi-FI/lomaosakkeet-ja-klubit/
  Tuossa linkin osoitteessa tosin todetaan, että Espanja ei direktiiviä vielä noudata. Uskon että saat samalla tavala apua kuin aiemmin kommentoineet.
  Olisi kiinnostavaa kuulla miten asia edistyy.

  SvaraRadera
 14. Anonym7.12.11

  Täällä taas kaksi Kanarian matkalaista: Euroopan kuluttajakeskuksesta (puh.)neuvottiin ensimmäiseksi pyytämään eräpäivän siirtoa, se onnistuikin, uusi eräp. 10.12., jolloin pitää maksaa väh. 500 €.
  Laitoimme ECC:lle kirjeenvaihdon ja kaikki mahdoliset paperit. Asiaa on nyt tutkittu siellä ja saimme vastauksen:
  Valituksenne liitteenä olevan kirjeenvaihdon perusteella kyseessä ei ole väh. 3 vuodeksi hankittu lomaosake. Sen vuoksi teillä ei valitettavasti ole lain nojalla oikeutta peruuttaa sopimusta, vaan tekemänne sopimus sitoo teitä. Neuvomme teitä siksi maksamaan lomatuotteen loppuhinnan.
  Päätämme asian käsittelyn Euroopan kuluttajakeskuksessa.

  That´s it ja piste.
  Maksoimme muuten luottokortilla ja otimme yhteyttä luottokuntaan. Sieltä ei haluttu perua maksua, vaan haluttiin antaa toisellekin osapuolelle mahdollisuus asian tarkistamiseen. Leväperäisyyttämme asia jäi sitten siihen.
  Pitäsköhän nyt ruveta suunnittelemaan Karibian risteilyä.

  SvaraRadera
 15. Tuo on ilmeisesti se mihin Euroopan kuluttajakeskus Suomessa uskalta nyt pykälien puitteissa ryhtyä. Muualla on saatu pidemmälle menevää apua. Kolmen vuoden lomaosakkeella tarkoitetaan time share eli lomaosake sopimusta. Siitä on voimassa vanha EU-säännös, joka antaa katumisoikeutta, mutta sitä säädettäess lomaklubeja ei vielä tunnettu. Lomaklubit kehitettiin kiertämään time share säännöksiä. Ruotsinkielisen blogini kommentoijat kertovat ettei Lifestylevacation ole perintään ryhtynyt. Ikävä kyllä (tai onneksi) minulla ei ole asiasta kuin toisen käden tietoa. Toinen vaihtoehto on ottaa ilo irti sijoituksestaan niin hyvin kuin taitaa. Olisi kiinnostavaa kuulla miten se käytännössä toimii.

  SvaraRadera
 16. Anonym18.12.11

  Hejsan,
  Kanarialla joululomalla ja täysin epäluonteenomaisesti löysimme itsemme Arguineguinin Voyagerin esittelytilaisuudesta.

  Tapanin blogi-kirjoitus vastasi pääosin omaa kokemustamme, mutta päivitän ilmeisesti uusitut summat ja joitain uusia myyntikikkoja...

  - Tarjous 3 tunnin uuvutuksen jälkeen oli joko 6 v jäsenyys 5500€ (heti maksettuna 5200€) tai 9 v jäsenyys 8900€. Tosin, myyjämme vilautteli esittelyn aikana jopa 21 v jäsenyyttä, mistä ei loppupeleissä ollut enää mitään puhetta.

  - 6 v jäsenyyteen tuli pienten mykkänä kuuntelujen (perusmyyntitekniikkaa kääntäen...) jälkeen jopa 7 maksutonta "bonus-viikkoa" valitsemissamme kohteissa (joista 1. tietty nimettynä Club Puerto Atlanticossa, kun "sehän on teidänkin mielestänne niin upea").

  - "Takuu"-viikkojen hinnat olivat joulukuussa 2011 vain 124-599€ hotellivalinnasta riippuen (mitä hotelleja ei siis pääse mistään katsomaan saati vertailemaan).

  - Kieltäydyimme vetäytymällä "miettimään", koska periaatteemme on olla lähtemättä hankkeisiin ilman yön yli miettimistä ja taustojen selvitystä. Jos hanke tosiaan on niin hyvä, miltä se kuulostaa, tokihan rahamme kelpaisi vielä ensi viikollakin. Pomon selittäessä kuinka on nähnyt takaisin tuleviä "miettijöitä" käännytettävän takaisin, myyjämme kirjoitti samalla yhteystietojaan paperille.

  - Saamaamme "ylläripalkintoon", Fuerteventuran hotelli-voutcheriin oli kirjattu uusi nimi firmatulokkaaksi: kekseliäästi "Grand Holidays" (+www-osoite granholidaysclubiin, jota en ole jaksanut tsekata).

  - Ylläripalkinnoksi saimme myös kartongin tupakkaa ja Moganin ristelyn Puerto Ricosta (joka annettiin lopuksi suljetussa kirjekuoressa, josta löytyi epämääräinen laivalippu ja 15€ selvää rahaa?!) ynnä 2 t-paitaa.

  Harmin paikkahan näissä huijauksissa on, että tivaavat päätöstä heti kättelyssä, jolloin näiden kokemusten googlaaminen on lähinnä jo huijattujen vertaistukea. Toivotan menestystä huijatuille rahojen takaisinsaannissa!

  SvaraRadera
 17. Anonym30.1.12

  onko taalla edellenkaan ketaan keta on kayttanyt tuotetta ja voi sanoa ettei toimi???

  on aika naurettavaa vaittaa etta voyageri huijaa kun ei ole kukaan talla sivulla edes koittanut!!!

  ja lafka ollu pystyssa 20vuotta, tuskin olis jollei rahalle sais vastinetta.. kuulostaa aika oudolta..

  Ja jos ketaan kiinnostaa niin mulla asiakas peruutti paketin taman artikkelin takia ja oli siita maksanut 1000e taalla ja sai joka pennin takasin myos.
  Toki sen on hankalampaa suomestakasin.

  Elikkas olkaa ihmiset ihania ja puhukaa sitten kun tiedatta mista puhutte.

  Ja toinen tarkea asia
  Alkaa tehko kauppoja mista ette ole varmoja, niin saastytaan tallaselta mustamaalaamiselta!

  SvaraRadera
 18. Se minuakin ihmetettää ettei kukaan ole kertonut onnistuneesta Voyager/Lifetstyle vacation lomastaan, ainakaan niin että sen tunnistaa todella koetuksi. Ehkä se on merkki jostakin. Erinomaista, että joku on saanut rahansa takaisin. Se on hyvä merkki. Osaatko myyjänä selittää miksi asiakkaille ei anneta harkinta-aikaa eikä värväystilanteessa kerrota mistä todella on kyse. Kuten uudet EU-säännökset edellyttävät. Ja normaali kauppatapa.
  Sehän olisi paras tapa välttää turhia kauppoja.
  Minusta olisi myös asiallista että myyjänä esiintyisit tässä omalla nimelläsi.

  SvaraRadera
 19. Anonym7.2.12

  Hei Tapani!

  Olimme Playa del Curassa lomalla 28.1.-4.2.2012. Toisena lomapäivänä ajattelimme käydä pikaisesti ostoksilla Puerto Ricossa.
  Toisin kävi! Yllättäen istuimme vinhaa vauhtia kiitävässä taksissa matkalla hakemaan T-paitaa ja kultaisen tähden ansiosta napsahtavaa voittoa.Toivoin tietenkin saavani sen Ipadin!
  Tiesimme, että jutussa on koira haudattuna, mutta uteliaisuus sai meidät tarttumaan syöttiin.
  Esittelijäksemme tuli suomalainen Jani. Hän kyseli meidän aikaisemmista matkoista. Huomattuaan meidän matkustavan paljon, hän riemastui ja ilmoitti meidän olevan juuri sopiva pariskunta liittymään loistavaan tarjoukseen, jonka hän tulisi tekemään.
  Kahvin ja leivän jälkeen saimme nähdä huoneiston Puerto Atlanticossa. Kerroimme, että hotelli, jossa tällä hetkellä asumme Playa del Curassa miellyttää meitä 1000 kertaa enemmän, joten emme varmasti koskaan tulisi tähän hotelliin.
  Meille esiteltiin myös kuvagalleria onnellisista jäsenistä. Mekin pääsisimme koristamaan aulan seinää, jos liitymme porukkaan.
  Paksussa tuhruisessa kuvastossa oli kuvia ympäri maapalloa olevista hotelleista. Vilkaisin joitakin paikkoja joissa olimme olleet ja totesin, etteivät kuvaston hotellit olleet niitä, jotka itse olisin valinnut.
  Huoneiston esittelyn jälkeen päästiinkin sitten itse asiaan. Seuraamme liittyi isompi kiho, joka kirjoitteli paperille tarjouksen.
  10 vuoden jäsenyys heti käteisellä maksettuna olisi ollut 11.900e, osamaksulla maksettuna 12.500 euroa. Ilmoitimme , ettei kiinnosta.
  Sen jälkeen iso pomo kysyi alaiseltaan, mitä tämä ehdottaa. " Tarjoa pienempää pakettia", sanoi Jani.
  Pienempi paketti olisi 3900e 3 vuodeksi. Päätös tehtävä heti!
  Halusimme tietää minne rahat menevät ja mikä on takuu, ettei firma katoa taivaan tuuliin tai tee heti konkurssia.Kerroimme tutkivamme netistä, mitä firmasta siellä sanotaan.
  Molemmat myyjät alkoivat hikeentyä ja sanoivat, ettei nettikommentteihin kannata uskoa, sillä aina löytyy joukko, joka haluaa turhaan mustamaalata ja kirjoittelee asiattomia kommentteja.
  Ilmoitimme, ettemme missään tapauksessa voisi tehdä mitään sopimuksia ilman harkinta-aikaa ja taustojen tutkimista. Lupasimme tutkia ja kenties palata asiaan. Meille sanottiin, että päätös on tehtävä heti, koska ne, jotka sanovat palaavansa asiaan myöhemmin, eivät ole koskaan tulleet takaisin.
  Niin ja ne palkinnot! Meille räpsähti myös matka Fuerteventuralle. Mitään palkintoa emme kuitenkaan saaneet, koska emme tehneet päätöksiäkään. Saisimme palkinnot, jos tulisimme takaisin. Taksimatkan takaisin Puerto Ricoon sentään saimme.
  Lähtiessämme pois myyjä sanoi olevansa rehellinen ja ilmoitti, että hotelli Fuerteventuralla on vain 2 tähden hotelli, joten ette varmaankaan halua sinne.
  Hän myös pahoitteli sitä, että vähän suutahti, mutta häntä harmitti, kun emme millään tajua omaa parastamme.
  Hiillostus kesti 2,5 tuntia. Paluumatkalla ihmettelimme, tarttuuko todella 40% myyjien kynsiin joutuneista tähän syöttiin, kuten meille kerrottiin.
  Meillä oli terve maalaisjärki tallella, mutta joukossa näytti olevan monia pariskuntia, joiden pelkäsimme menevän halpaan!
  Näistä kauppiaista pitäisi tiedottaa ja varoittaa kaikkia matkustavaisia.

  SvaraRadera
 20. Sinä anonyymi joka kirjoitit:" ITse ostimme tuotteen marraskuussa ja maksoimme tuotteen heti pois" ja kerrot että kaikki on mennyt hyvin. Voisitko kertoa tarkemmin miten koit myyntitapahtuman, mitä maksoit ja miten tuo loma Atlanticossa meni. Ja koska kaikki meni hyvin voit varmasti myös kertoa nimesi -muuten oletan, että olet "tuotteen" myyjä.

  SvaraRadera
 21. Elina Saari6.3.12

  Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 22. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 23. Hei Elina Saari, poistin kommenttisi koska epäilen, että olet myyjän käyttämä nimimerkki. Pyydän, että annat minulle yhteystietosi (puhelinnumero), jotta voin tarkistaa, että olet todella se henkilö joksi itsesi nimeät. Yhteystietosi jäävät tietysti vain minun tiedoksi. tarkistuksen jälkeen julkaisen tuon kannanoton, joka kertoo hyvistä kokemuksista Voyagerin asiakkaana.

  SvaraRadera
 24. Nimetön joka halusit sähköpostiosoitteeni: voit jättää viestisi tähän kommenttiruutuun ja jos asia on sen luontoinen pidän sen omana tietonani. Tai voin tarvittaessa vastata sähköpostilla jos annat oman osoitteesi. Nimettömille en osoitettani anna, minkä varmaan ymmärrät.

  SvaraRadera
 25. Anonym7.4.12

  Hei
  Tulimme juuri Puerto Ricosta mukanamme nuo yllä olevat paperit allekirjoitettuna. Yritimme käydä paikanpäällä perumassa ostoksemme, mutta ei onnistunut.Me menimme lankaan täysin. Nyt emme tiedä miten toimia.

  SvaraRadera
 26. Kopioin tuolta ylempää kaksi euvoa:

  Maksoitteko luottokortilla? Ota yhteys luottokortin antajaan, ja peru maksu. Mainitsemasi EU-säännöistä piittaamattomuus riittänee perusteluksi. Lisäneuvoja Euroopan kuluttajakeskuksesta, http://www.ecc.fi/fi-FI/lomaosakkeet-ja-klubit/

  tai
  Epävarmoille voi antaa päivystysnumeromme. Se on 010 19 4676, päivystämme klo 9.00 – 12.00.
  Leena Lindström
  Johtaja, Euroopan kuluttajakeskus Suomessa

  Lue myös tämän blogin kommentit ja jos osaat ruotsia ruotsinkielisen jutun. En takaa, että saat rahasi takaisin mutta kannattanee yrittää. Ja jos ei se auta niin otta niin paljon irti sijoituksestasi kuin vain voit, Tsemppiä!

  SvaraRadera
 27. Pekka13.4.12

  Kiitos Tapani, olipa mielenkiintoista luettavaa. Itse juuri Gran Canarialta tulleena ja samassa esittelyssä käyneenä. Mitään ei tullut ostettua ja nyt yritetään "lunastaa" esittelyssä saatua lahja lomaviikkoa. Eipä vain tunnu kukaan vastaavan sähköposteihin. Atlantic Gardenin (missä lahja viikko on) varauskalenteria ei ole vielä päivitetty tälle vuodelle :)
  Esittely tapahtuma meni juuri kuten Tapani kuvasi. Kerron lisää jos saan sen ilmaisen lomaviikon jota lupailtiin. En kyllä paljoa laske sen varaan, mutta ihan mielenkiintoista leikkiä, kun ei ole sijoittanut tähän latiakaan.
  Hyvää lomaa kaikille
  T:Pekka

  SvaraRadera
 28. Kerro myös jos lomaviikkoasi et saa!

  SvaraRadera
 29. Anonym18.4.12

  Hei Tapani
  Espanja on 18.03.2012 allekirjoittanut EU-sopimuksen. Jännityksellä odotamme miten meidän peruutuksen käy.

  SvaraRadera
 30. Todella upea uutinen! Kiitos! Olen lisännyt Kuluttajaviraston tiedotteen Espanjan uusista toimista ylläolevaan tekstiin. Valitettavasti Espanjan säännökset velvoittavat vasta 18.3.2012 jälkeen tehdyissä sopimuksissa. Mutta toki niihin voi vedota aiemmissakin tapauksissa.

  SvaraRadera
 31. Anonym22.4.12

  Hei kaikille!

  Onko kukaan ostanut meillekin tarjottua halvinta ns.tutustumispakettia, 597€? Jos on, onko kukaan teistä käyttänyt ko.viikkoja? Ensimmäinenhän tuli käyttää Atlanticossa - toimiko varausjärjestelmä, millaisen huoneiston saitte, jouduitteko osallistumaan lomallanne uuteen myyntitilaisuuteen?

  SvaraRadera
 32. Tuo onkin ihan uusia kuvion Voyagerin myyntipuuhissa. Saitteko myös uusien EU-säännösten mukaisen kohtelun, harkinta-aikaa, asiakkaan oikeuksista kertovat lomakkeet ym. ? (jos tarjous tuli 18.3. jälkeen)

  SvaraRadera
 33. Anonym26.4.12

  Tarinamme on vastaavanlainen kuin täällä on aiemminkin kuvattu. Voitetimme ne kuuluisat arpalipukkeen "keltaiset" tähdet, kera matkan, paitojen jne. Mitään niistä emme kuitenkaan saaneet. Luojan kiitos emme kuitenkaan ostaneet mitään tuon suurempaa, ainoastaan tuon tarjouspaketin. Myyntitilaisuudessa ei todellakaan ollut varttia enempää harkinta-aikaa, asiakkaan oikeuksiin liittyvistä lomakkeista puhumattakaan. Tilaisuus tapahtui viime joulukuussa. Nyt olisin tosiaan kiinnostunut kuulemaan, onko kellään kokemuksia tämän tarj.paketin toteutumisesta. Paketti sisältää kolme lomaviikkoa tietyissä kohteissa, joista ensimmäinen tulee olla Atlanticossa. Olemme varanneet Atlanticoon nyt tuon ensimmäisen viikon ja jännityksellä odotamme, millainen kuvio se todellisuudessa on. Löydämmekö itsemme lopulta kahden tähden hotellista torakoitten keskeltä pakkomyyjien joukosta vai saammeko viettää ihan normi lomaviikon Atlanticossa.

  SvaraRadera
 34. Tuosta tarjouspaketista ei ole näkynyt kommentteja. Ilmeisesti tavallisen "tuotteen" ostajia alkaa olla niin vähän, että on kehitetty uusi houkuttelumenetelmä. Voit olla varma, että myyntityö jatkuu, kun Atlanticoon menet. Kysy silloin miksi eivät noudata EU:n uusia säännöksiä, vaikka ne nyt sitovat myös espanjalaisia lomaklubikauppiaita. Tuolla kommenteissa on yksi kokemus siitä millaista oli Voyagerin uudessa Tauron kohteessa. Sekin lienee nykyään jo vähän valmiimpi. Kerro kokemuksistasi matkan jälkeen!

  SvaraRadera
 35. Anonym26.4.12

  Olen menossa puolisoni kanssa Atlanticoon kesä-heinäkuun taitteessa ja itseasiassa tuossa viikkovarauksen vahvistuksessa lukee, että olemme velvoitettuja osallistumaan myyntiesittelyyn. Varsinaisesta myynnistähän tuossa tekstissä ei puhuta, mutta samaa tyrkytystä ja tykitystä lienee kuin viimekin kerralla(During your holiday you will attend a presentation which highlights the benefits of holiday ownership and participation is obligatory and part of your sponsored holiday). No, siinähän esittelevät - itseasiassa on ihan mielenkiintoista tavata kuka tuota meidän lomaa sponsoroi ("participation is obligatory and part of your sponsored holiday..."). Tietääkseni olemme puolisoni kanssa maksaneet aivan itse tuon tulevan matkamme.... Esittelyssä tulen aivan varmasti nostamaan esille nuo EU:n säännökset, koska otan asiaa koskevat tekstit mukaani. Kiitos kovasti näistä asiaa koskevista tiedoista!!!!

  SvaraRadera
 36. Oikein! Kerro sitten millainen oli vastaanotto.

  SvaraRadera
 37. Anonym5.6.12

  Samanlainen tapaus meilläkin viime lokakuusta. Miten onnistuitte varamaan "esittelymatkan" Atlanticoon?

  SvaraRadera
 38. Eiköhän se onnistu niillä neuvoilla, jotka "palkinnon" myötä saitte? Tai Voyagerin varaussivulta. Arvailen.

  SvaraRadera
 39. Anonym15.6.12

  Otin s-postitse yhteyttä voacherissa olevaan s-postiosoitteeseen. Yritin soittaa ko.paikkaan, mutta en tavoittanut ko.numerosta ketään, mutta s-postitse sain yhteyden. Kerroin s-postissa ajankohdan, jolloin voisimme käyttää ko.loman ja sain varausvahvistuksen muutaman tunnin sisällä. Ko.varausvahvistuspostissa oli infoa myös lentokenttänoutamisesta LIMUSIINILLA. Emme sitten ottaneet...

  SvaraRadera
 40. Anonym10.7.12

  No niin, nyt olemme tehneet ensimmäisen Voyager -matkan Puerto Atlanticoon (kyse on siis ostamastamme 3 matkan "tutustumispaketista"), yhteishinta n.600€. Matka onnistui täydellisesti. Hotellihuoneistomme oli yhden makkarin huoneisto, jossa oli yhdistetty keittiö-ja olohuone. Keittiössä oli tiskikone, kahvinkeitin, vedenkeitin jne. sekä riittävä astiasto. Huoneisto oli tasoltaan n.3-4 tähden luokkaa, pientä kuluneisuutta, mutta erittäin siistiä. Ainoana miinuksena oli ilmastointilaitteen puute. Ko.kapistus olisi ollut helteillä kovasti tarpeen. Ymmärtääkseni isommissa huoneistossa on ilmastointilaitteet. Hotellia peruskorjattiin koko lomamme ajan ja jälki oli moitteetonta. Hotellin henkilökunta oli ERITTÄIN ystävällistä ja palvelualtista. Lisäksi hotellin ruokaravintola oli todella hyvätasoinen. Hinnat olivat lähestulkoon Suomen hintatasoa, mutta kulinaristeina olemme mieheni kanssa valmiita maksamaan laadusta. Yleensä käymme lomiemme aikana aina hotellin ulkopuolella syömässä, mutta ko.ravintola osoittautui sekä ruoaltaan että henkilökunnaltaan niin korkeatasoiseksi, että kävimme syömässä siellä kolme kertaa. Meillä ei ollut minkäänlaista myyntiesitteyä koko lomamme aikana. Uskomme tämän johtuneen suomalaisesittelijän puutteesta. Paikalla kuulosti olevan lähinnä englantilaisia, hollantilaisia, saksalaisia ja ruotsalaisia. Eli te jotka olette ostaneet Puerto Atlanticosta tuon n.600 euron tarjouspaketin, rohkaisen teitä varaamaan lomanne pikimmiten. Viikko ko.hotellissa hyvän palvelun sekä siistin ympäristön äärellä oli varmasti 200 euron arvoinen. Jos menette kesäkuukausien ulkopuolella, ilmastointilaitetta tuskin tarvitaan.

  SvaraRadera
 41. Otitteko puheeksi EU-säännökset ja niiden noudattamisen?

  SvaraRadera
 42. Anonym15.7.12

  Olimme tekemisissä ainoastaan ko.hotellin henkilökunnan kanssa (respa, tarjoilijat ja siivoojat), joten emme keskustelleet lainkaan Voyager`n työntekijöiden kanssa. Mikäli lomaesittelijät olisivat ottaneet meihin yhteyttä, olisin avannut keskustelun EU-säännöistä. Yritämme varata pikimmiten tuon seuraavan loman, joka ei saa olla Puerto Atlanticoon. Meillä on lista hotelleista ja maista, joihin nuo kaksi seuraavaa lomaa tulee kohdentaa. Muistaakseni käyttö tulee tapahtua vuoden sisällä.

  SvaraRadera
 43. Hauska kuulla, että homma toimii. Toivottavasti se on jatkossakin hintansa väärti. Itse asiassa en ole epäillytkään, etteikö Voyager pitäisi sopimuksista kiinni, pulmana on sen ala-arvoinen myyntitapa, jossa asiakkaat ostavat sian säkissä. Olisi mielenkiintoista kuulla kokemukistanne myös jatkossa. Varsinainen matkayhtiöhän ei ole Voyager vaan sen käyttämä Wunschurlaub/Voyager Trave, jos olen asian oikein oivaltanut.

  SvaraRadera
 44. Anonym9.11.12

  Hei, täällä seuraavat höynäytetyt. Kävimme Gran Canarialla viime tammikuussa ja astuimme tuohon 6 v. miinaan. Kaikki kävi samalla tavalla kuin monessa kertomuksessa yllä jo on kerrottu. Poistuimme Puerto Atlanticosta sopimuspaperit kädessä. No olemme jo maksaneet kaiken, etukäteismaksu paikan päällä ja sitten kotoa käsin leijonanosan. Ei meillä ole mitään haaveita siitä että saataisiin sopimus purettua ja rahat takaisin, menoerä on jo alaskirjattu tappiona. Nyt olemme kuitenkin piakkoin lähdössä Atlantic Sandsiin ensimmäiselle voucher reisulle. Hoidettiin varaus sähköpostitse osoitteessa puertoatlantico.com. Varaus onnistui hyvin ja vastaus tuli pikaisesti. Nyt jännitetään että miten mahtaakaan onnistua oleskelu hotellissa. Varausvahvistuksessa oli maininta että viikon aikana emme ole velvoitettuja osallistumaan mihinkään esittelytilaisuuteen, mutta suosittelevat että heidän edutajansa kanssa kävisimme läpi jäsenyytemme. No mitähän tämmöinen läpikäynti sitten mahtaakaan tarkoittaa? Ettei vain sitten yritettäisi myydä lisävuosia tai jotain muuta huuhaata. Tässä eilen illalla eräs heppu sieltä soitti ja sanoi että ottakaa mukaan sopimus ja voucherit niin katsotaan niitä, hän tulee viikolla piipahtamaan Atlantic Sandsissa. Onhan niillä itselläkin omat kappaleet sopimuksista, mitä niitä täältä sinne raahaamaan? Ei selvinnyt oliko heppu Voyagerista vai jostain toisesta saman ketjun firmoista, eihän niistä ota selvää. Toinen merkillenen asia ilmeni tuossa jo aikaisemmin kun ajateltiin että jos hyödynnettäisiin Voyagerin matkanjärjestelytoimintaa tämän matkan yhteydessä ja varattaisiin lisäviikko muualta saarelta. No aika ripeästi saatiin ehdotuksia muista hotelleista ja kuljetuksista mutta sitten tuli ilmi että maksu kaikesta pitää hoitaa etukäteen ja tätä varten olisi luottokorttitiedot kaikkine tunnuksineen lähetettävä heille sähköpostilla! Silloin kilahti ja kävin pankissa kysymässä että miten tämmöinen menettely voi olla mahdollinen. Pankki sanoi heti että ei käy ja unohdettiin Voyagerin palvelut saman tien.
  Kerromme lisää kokemuksistamme Atlantic Sandissa kun olemme palanneet matkalta.

  SvaraRadera
 45. Mielenkiintoista, omituista nuo korttitietojen kalastelu, odotan kokemuksianne paikanpäältä!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anonym27.11.12

   No niin, nyt ollaan sitten vaimon kanssa oltu viikko Atlantic Sands hotellissa.
   Hotelli sijaitsee Taurossa, Puerto Ricosta jonkin matkaa, keskellä ei mitään.
   Sijainti on solan pohjalla vuorten ympäröimänä. Perille vie heikkolaatuinen valaisematon tie.
   Rannalle on matkaa, kuten myös lähimpään kauppaan ja ravintolaan. Toki hotellista järjestetään päivittäin useita maksuttomia kuljetuksia rannalle ja Puerto Ricon keskustaan.
   Huoneistomme oli ihan ok, yläkerrassa kaksi makuuhuonetta ja kylpyhuone + parveke, alakerrassa olohuone sekä keittiö ja wc + terassi. Ehkä turhankin iso kahdelle hengelle?
   Henkilökunta oli ystävällistä ja palvelualtista, ei mitään valittamista.
   Voyagerin kaveri soitti meille ennen matkaa ja kehotti ottamaan sopimuspaperit ja saadut voucherit mukaan matkalle. Ihmettelimme asiaa, että miksi? Hän haluaa tarkistaa paperit, sanoi. Ilmoitimme hänelle, että emme aio ostaa/hankkia enää mitään lisää, jos hän niin kuvittelee.
   Viikolla kaveri soitti meille ja kertoi että saisimme seuraavana päivänä kyydin Puerto Atlantico hotelliin, jossa hän sitten kävisi asiat läpi.
   Kaikki alkoi sillä, että hän rupesi paperille raapustamaan ehdotuksen lisäostosta ja hinnasta mutta työnsi tämän sitten syrjään ja sanoi, että tehän ette mitään osta. Sitten hän käytti voucherit toimistossa ja tuli takaisin ja kertoi että ne on ihan ok. Olisiko niissä pitänyt olla jotain vikaa?
   Tämän jälkeen hän antoi nettiosoitteita, josta me voisimme matka-asioitamme tutkailla:

   www.voyager-travel.net
   Sivu on vähän uusittu, mutta ei sieltä vieläkään juuri mitään löydy eikä sieltä suoraan voi tehdä matkavarauksia. On otettava sähköpostitse tai puhelimitse yhteyttä Voyageriin.

   www.intervalworld.com
   Täältä kuulemma löytyvät ns. takuuviikot (hinta 199 – 599€/vk.). No jotta sivut aukeaisivat pitää tunnuksilla kirjautua sisään eikä meille ole annettu mitään tunnuksia tähän?
   Etusivun alalaidalta löytyy kuitenkin lista maista ja niitä klikkaamalla pääsee katsomaan siellä olevia hotelleja. Mutta sitten pitää kuitenkin ottaa yhteyttä Voyageriin jos aikoo tehdä varauksen.

   www.dialanexchange.com
   Täältä pitäisi löytyä ns. bonusviikot (hinta alk. 124€/vk.). Tähän ollaan saatu jäsennumero ja salasana joten sivuille pääsee. Ilmeisesti sieltä voi sitten suoraan tehdä varauksia ja ostoja?
   Kesällä saatiin kirje tältä toimijalta, että kun ollaan Voyager jäseniä, niin ollaan myös tämän toimijan jäseniä.

   Kaiken kaikkiaan, niin on tämä homma vieläkin yhtä sekava kuin ennenkin. Että vielä pitää ulkopuolisia toimijoita tsekata jotta Voyager tuotteita voisi hyödyntää. Eikö se pitäisi silloin olla niin, että Voyagerin sivuilla on tästä maininta ja ohjeet miten toimia ja linkit tarvittaviin sivuihin?

   Viikon aikana tutustuttiin Atlantic Sandsissa eteläruotsalaiseen pariskuntaan, joka harkitsi Voyager jäsenyyttä. Kerrottiin heille millaista tämä on ja kehotettiin harkitsemaan kaksi kertaa ennen kuin nielaisevat syötin. Niin siinä sitten kävi, että kun myyjä tuli, piti myyntitilaisuuden ja teki tarjouksensa niin kauppoja ei tullut, tuntui jotenkin hyvältä.

   Vieläkin arpalipukkeiden jakajia pyörii Kanarialla. Oltiin toinen viikko vielä perään Ingleksessä, ihan itse netistä ostetulla, ja siellä tuli keskustassa vastaan arpalipukejakaja. Otin piruttain lipun, mutta vaimo on tullut allergiseksi näille, joten hän ei ottanut. Ei jääty kuuntelemaan mitään vaan hotellissa raaputin uteliaisuuttani arpavoittoruutuja ja kas kumma, olisin voittanut t-paidan! Tuli mieleen että vaimo olisi varmaan saanut ”päävoiton” eli matkan Fuerteventuraan, joka sitten olisi pitänyt kiireen vilkkaan lähteä lunastamaan!

   Onkohan joku mahtanut käyttää saamiaan muita vouchereita, ehkä käynyt Floridassakin?
   Olisi mielenkiintoista tietää miten se matka on onnistunut. Meillä se on vielä käyttämättä.

   Radera
 46. Kiitos mielenkinntoisesta raportista! Se vahvistaa kuvaa, että Voyagerin bisnes on myydä sikaa säkissä, ja muut yhtiöt sitten vastaavat siitä, että säkkiin mahdollisesti saadaan jotain sisältöäkin.

  SvaraRadera
 47. Anonym2.1.13

  Hei!

  Minä olen se, joka on täällä jo aiemmin kertonut puolisoni kanssa ostamastani n.600€:n tarjous-/tutustumispaketista, joka sisälsi kolme viikon lomaa. Ensimmäinen viikko piti käyttää Kanarialla, Puerto Atlanticossa, jonka käytimmekin kesäkuussa 2012 ja loma meni vallan hyvin. Lomnaviikkot ovat voimassa 2013 loppuun saakka ja niinpä olen nyt n.puoli vuotta yrittänyt varata seuraavaa lomaviikkoa tässä kuitenkaan onnistumatta. Kesällä s-postiini vielä vastattiin, mutta vastauksena oli, että haluamissani lomakohteissa ei ole tilaa. Nyt olen ehdottanut lomaviikkoja ensi kesälle mm.Teneriffalle ja Kreikkaan, mutta enää s-posteihini ei edes vastata. Laitoin eilen viimeisimmän s-postin, joka piti olla voucherissamme oleva reservations@day-marketing.com. Ko.osoitteesta tulikin nyt automaattinen vastaus, että ko.osoite ei ole käytössä vaan uusi osoite on elisabet@puertoatlantico.com. Laitoin postia tuohon osoitteeseen, mutta vielä mitään vastausta ei ole tullut. Itselläni on kyllä alkanut herätä epäilys, mahtaako ko.tarjouspaketti olla enää lainkaan käytössä. Onnemme on, että ostimme vain tuon 600€:n paketin ja saimme kuitenkin viettää tuon yhden loman Atlanticossa. Emme siis ole jäseniä emmekä sellaisiksiksi tule. Kävimme muuten mieheni kanssa jouluna Gran Kanarialla, Puerto Ricossa ja emme jostain syystä nähneet ensimmäistäkään arvan myyjää. Kovin oli hämmästyttävää!

  SvaraRadera
 48. Tämä on huono juttu kaikille, jotka erehtyivät ostamaan sian säkissä. Lohdullista, että saitte edes hiukan vastinetta rahalle. Arpojen jakajien katoaminen on merkki siitä, että Voyagre on ilmeisesti joutunut luopumaan tästä bisnessmallista uusien EU- säännösten takia - ja se on todella hyvä merkki! Nyt saadaan sitten vain odottaa mitä keksivät seuraavaksi.
  Hyvää uutta vuotta kaikille Kanrian kävijöille!

  SvaraRadera
 49. Anonym13.1.13

  Terve!
  Kolme päivää sitten palasimme mieheni kanssa Inglesistä ja joudun Tapani edelliseen kommenttiisi toteamaan, että arpojen jakajat ovat edelleen liikkeellä. Mielenkiintoista oli, että yrittivät saada luottamusta näyttämällä meille lappua jossa oli heidän yhteistyökumppaneitaan - joukossa mm.Aurinkomatkat ja Finnmatkat. Kaikki keinot käytössä siis!

  Tajusin heti mistä on kyse, mutta että voikin ihminen olla tyhmä ja mennä hämmennyksestä sekaisin! Vaikka koko ajan näin selkeät merkit ja läpinäkyvän myyntitaktiikan, ostimme jäsenyyden Voyager Travelille. Nyt kaduttaa, kun lukee kaikenlaista negatiivista konseptista ja varsinkin, kun myyntitapa oli kuin "pahimmat turistihuijaukset" -käsikirjasta. Hävettää.

  Nyt mietimme vaihtoehtoja: lähdemmekö perimään käsirahaa (1200€) takaisin, irtisanommeko sopimuksen ja menetämme käsirahan vai maksetaanko loppusumma (4700€) ja toivotaan parasta?!

  Olisi kiva kuulla onko kukaan päässyt niille Karibian risteilyille ym. matkoille, joille on annettu vouchereita? Pois lukien siis Kanarialle annetut voucherit.

  Kiitos kaikille teille, jotka jaoitte kokemuksianne perimismenettelyn suhteen. Voipi olla että meillä sama edessä. Kunpa vain olisin eksynyt näille sivuille viikko sitten...


  SvaraRadera
 50. Kerrottinko teille ENNEN infotilaisuuteen lähtöä, että kyse on lomaklubijäsenyydestä? Jouduitteko maksamaan osan jäsenyydestä heti? Saitteko lomakkeen kauppojen katumiseen? Jos vastaus johonkin näistä on kielteinen niin myyjä ei ole noudattanut EU:n ja Espanjan lakia. Käänny Euroopan kuluttajaneuvonnan puoleen,

  sen päivystysnumero on 010 19 4676, klo 9.00 – 12.00 arkisin

  .Jos sääntöjä ei ole noudatettu teillä on - ainakin periaatteessa - hyvät mahdollisuudet saada rahanne takaisin. Ikävä kyllä tätä blogiaveivät näytä seuraavan ne, joilla matkajärjestelyt toimivat. Joten näyttöä niiden toimivuudesta ei oikein ole, muusta kyllä. Olisi hyvin arvokasta saada kuulla miten tämä prosessi etenee, jos haette kuluttajaneuvonnalta apua. Lait ovat niin uusia ettei niiden toimivuudesta ole paljoa kokemusta. Lomaosakkeita- ja klubeja koskevaa infoa löydät täältä: http://www.ecc.fi/fi-FI/lomaosakkeet-ja-klubit/

  SvaraRadera
 51. Anonym4.3.13

  Moro!

  Viime viikolla keskiviikkona 27.2. osuimme samanlaiseen tilanteeseen Inglesissä ja menimme esittelyyn, emme onneksi perusvarovaisina tohtineet mihinkään sitoutua.
  Arpoja jaellut nainen kertoi heidän vain markkinoivan lomakohdettaan, koska sille piti saada mainosta. Lomaklubijäsenyydestä ei puhuttu sanaakaan.

  SvaraRadera
 52. Mitähän teille sitten esiteltiin? Jokohan siellä aletaan noudattaa EU:n määräämiä ja Espanjaakin sitovia lomaosakkeiden ja ja -klubien markkinointisääntöjä ?

  SvaraRadera
 53. Anonym26.3.13

  Moi,18-25.3 playa de las americas Teneriffalla ja tämä sivusto olis pitänyt lukea ennen lomaa :( mutta tässä ollaan.En kirjoita samaa tarinaa alusta mutta meidän meni näin sitten esittelyssä,tarjottiin 3 vuoden sopimusta 3800€ siihen sisältyi kolme viikonlomaa ja jäsenyys joko intervallille tai sitten grand holidays clubille...pla pla plaa.Emme olleet innostuneita niin tarjous vaihtui epäröijä sopimukseen jossa oli viikko kyseisessa Flaminko clubissa hintaan 1000€ sisältää 4h majoituksen/ kenttämatkat ja kolmevuoden aikaan toinen viikko heidän hotelleissaan missä vain hinta 950€ ,hälytyskellot soi mut ei liian kovaa ja sopimus tuli.Tunsin jotenkin vedätetyksi ja matkaoppaamme neuvoi perumaan sopimuksen kirjallisena,marsimme takaisin ja vetosin että minulla on oikeus perua sopimus vedoten kuluttajalakiin,saimme pienen väännön jälkeen lupauksen perua vain tämä 950€ sopimuksen joka kyllä tehtiin kirjallisena mutta toista ei voi kuulema perua koska sopimuksessa lukee (sopimus on laillisesti sitova ja alistettu EU:n lakien ja säännösten alaisuuteen eikä sitä voi peruuttaa)OK käteen siis jäi viikonloma joka on voimassa vuoden!vielä olis aikaa viikko yrittää peruuttaa tätä tai sitten tyytyä 1000€ tappioon /lomaan.Täytyy sanoa että pidän itseäni harkitsevana ihmisenä mutta nämä osaa asiansa,se on varma että tämä oli viimeinen tälläinen minulle jos tällä selviän.

  Tomppa

  SvaraRadera
 54. Hei Tomppa. Myyjä puhui puppua. Teillä on oikeus perua molemmat sopimukset 14 vrk (jos oikein muistan) kuluessa tai jos ette saanut katumuslomaketta käteen sopimusta tehdessä aikaa on vielä enemmän. Lue tuolta edeltä EU-säännökset, ne pätee, ei myyjän puheet tai paperit. Ota yhteys Euroopan kuluttajaneuvontaan /Kuluttajavirasto tarkempia neuvoja varten.

  SvaraRadera
 55. Anonym26.3.13

  Hei Tapani,Kertomuksestani jäi sanomatta että maksoin sen viikon matkan jo etukäteen visalla myyjän vaatimuksesta "idiootti"
  Allekirjoitin myös sopimuksen ymmärtämis paperin jossa vakuutin ymmärtäväni sisällön ja en ole humalassa.
  Laitoin tänään viestiä kyseiseen osoitteeseen ja tiedustelin olenko sitoutunut myös johonkin jäsenyyteen ja kuinka mahdollisen loman suhteen edetään? Tässä vastaus.

  "Hei vaan
  Jos te olisitte jatkaneet sitä toista osaa sopimuksesta olisitte olleet ns.
  koejäseniä. Ette te mihinkään jäsenyyteen ole sitoutuneet joten ole
  huoleti. Se toinen osahan peruutettiin ja sitäpaitsi eihän sekään olisi
  ollut voimassa kuin 24 kk. Kyllä hiukan tuntuu että teidät on peloiteltu
  tavalla joka tekee meistä tavallisista työntekijöistä valtavia " mörköjä"

  Joka tapauksessa kun olette aikeissa tulla niin katselkaa hiukan niitä
  lentoja netistä (mutta ei silloin vielä varata) sitten otatte yhteyttä
  joko grandholidaysclub.com tai minuun ja kysytte onko tilaa juuri
  sinä ajankohtana. Jos on niin sitten vasta varaatte lennot.
  Ja jos teillä on kysymyksiä niin lähettäkää vain postia niin vastaan aina
  mahdollisimman pian.

  Että näin? Soitin tänään KKV:n kuluttaja neuvojalle joka oli skeptinen sopimuksen purkuun,numero tosin oli eri kuin ylhäällä antamasi.
  Jos tämän loman joutuu/onnistuu pitämään niin itsehillintäni joutuu koetukselle kun nään nämä "sutkit"


  Tomppa

  SvaraRadera
 56. Ihmettelen tuota kuluttajaneuvonnan arviota. Ennakkomaksun voit saada takaisin jo kun käännyt luottokorttiyhtiön puoleen ja viittaat EU-säännöksiin, joissa selvästi todetaan, että maksua ei saa vaatia "heti" vaan tulee antaa harkinta-aikaa. Samoin sinun olisi pitänyt saada käteen katumuslomake. Luottokorttiyhtiöt ovat maksaneet ennakkomaksuja takaisin, ja myyjä on jäänyt nuolemaan näppejään. Tästä kuluttajaneuvonnalla tulisi olla toimintaohje. Näin on ainakin Ruotsissa ja Englannissa, Olen ymmärtänyt, että Suomessa ei olla yhtä valppaana.
  Myyjä tietysti myy parhaan taitonsa mukaan. On saman tekevää onko peloteltu vai ei. Kyse on siitä kadutko kauppaasi vai et. Jos et kadu, osta. Jos kadut, peru.

  SvaraRadera
 57. Anonym28.3.13

  Moi taas,ajattelin kirjoittaa jatkoa tarinaani jos jotain kiinostaa?Tapanin rohkaisemana päätin jatkaa koska kadun kauppaa,soitin tuohon sinun antamaan numeroon EKK:een ja siellä kannustettettiin yrittämään ja ilmoittamaan luottokorttiyhtiöön.Ilmoitin emaililla peruuttavani sopimuksen ja kerroin heille faktani ja mitä aion tehdä,sitten soitin luottokorttiyhtiöön ja sain selville mitä tietoja he tarvitsevat.Tänään tarvittavat paperit lähtivät eteenpäin ja EKK:n virkailija oli nyt positiivisella kannalla asian suhteen.Vaikka se Toinen sopimus oli mitätöity siellä lähetin uuden peruutus ilmoituksen jos vaikka nämä Sutkit onnistui siinäkin huijaamaan? Heidän puoletaan yhteydenotto loppui viimeiseen viestiin?Nyt vain odottamaan mikä on tämän ottelun tulos.

  Tomppa

  SvaraRadera
 58. Hienoa! Muistathan kertoa miten käy, kun asia etenee. MIten luottokorttiyhtiö ja miten Grand Holiday Club toimivat. Pidetään peukkuja!

  SvaraRadera
 59. Anonym31.3.13

  Me menimme lankaan 6v sopimuksen kanssa joitain viikkoja sitten. Maksoimme vain 590€ käsirahan. Heti kotiin tultuamme teimme kirjallisen ja sähköisen sopimuksen purun.

  Ilmoitin asiasta Suomen kuluttajasuojaviranomaisille, ja tein maksunperuutusreklamaation pankkiin. Myyjäpuoli on vastaillut jonkin verran sähköposteihini, mutta väittää että meille on myytä prepaid travel vouchereita, eikä EU-lainsäädäntö muka päde niihin. Kyllä meille klubiosakkuus myytiin, johon kuului ikään kuin kylkiäisinä ne matkat. Ja joka tapauksessa hyvään kauppatapaan ja lainmukaiseen toimintaan kuuluisi, että sopimuksen voi perua ja rahat saada takaisin. Mitään vastinettahan emme ole rahallemme saaneet. Kuulemma lakiosasto ottaa yhteyttä, mutta pari viikkoa on kulunut.

  Otin yhteyttä pankkiin, ja sieltä tuli vaikutelma että ovat enemmänkin "asioineet" kyseisen firman kanssa. Toiveikas olo tuli pankin edustajan kanssa puhuessani, että saamme tuon 590e takaisin.
  On tosin kulunut jo useampi viikko eikä mitään ole kuulunut.

  -J

  SvaraRadera
 60. Kuulostaa lupaavalta. Näin sen kaupan purun pitäisi mennäkin. Kerrothan kun asia edistyy! Saitteko muuten katumuslomakkeet myyjältä kuten pitäisi?

  SvaraRadera
 61. Anonym1.4.13

  Emme saaneet peruutuslomakkeita, eikä missään paperissa ollut kohtaa josta olisi käynyt ilmi miten pitää toimia, jos sopimus halutaan purkaa.
  Ilmeisesti nyt vain odotellaan milloin pankki saa / saako perittyä tuon käsirahan takaisin.
  Imoittelen täällä mikä asian lopputulos oli - Tästä blogistasi oli paljon apua - Kiitos!

  -J

  SvaraRadera
 62. Anonym14.4.13

  Teimme sopimuksen yht 4000e 2.4.13. Tänään soitti Reidar ja kysyi milloin menisimme Atlanticoon. Olemme kahden vaiheilla tämän ketjun johdosta, toimiiko homma. Maksoimme debitillä, eli jos perumme niin saammeko käsirahaa 400 e takaisin?
  Emme saaneet sieltä perumislomaketta eikä siitä ollut puhettakaan. Perumislomakkeen ja ohjeethan löytyi tästä ketjusta.

  SvaraRadera
 63. Kerro sille Reidarille mitä he ovat laiminlyöneet (EU-säännökset ja Espanjan ko. laki) ja pyydä rahat takaisin. En osaa sanoa saako debit- maksun luottokorttiyhtiötltä takaisin, kysyähän voi. Mutta ihan ensiksi ota yhteys Euroopan kuluttajakeskukseen/Kuluttajavirastoon, jotta saat asiantuntijaneuvot, minä olen vain sivustaseuraaja, Jos Voyagerin tarjous tuntuu hyvältä ja luotettavalta niin voit toki jatkaa maksamistakin. Ja kerro täällä miten asiat hoituivat.

  SvaraRadera
 64. Anonym17.4.13

  Teimme peruutuksen 15.4 sekä s-postilla että kirjattuna kirjeenä. Mainitsin EU direktiivin. Ei ole kuulunut mitään!
  Luottoyhtiö kuoletti korttini, eli sinne ei pääse ja debit maksusta teen korttireklamaation. Tosin vaatii poliisiasemalla käynnin. Kyllä sitä 400:n jaksaa viel mennä:) Ilmottelen kuin jatkuu...

  SvaraRadera
 65. Kuulostaa hyvältä! Pidä lukijamme ajan tasalla asian edistymisestä!

  SvaraRadera
 66. Anonym18.4.13

  Moi Tapani ja muut tätä blogia seuraavat. Oma tarinani alku on ylempänä mutta tilanne nyt on tämä. Soitin 17.4 luottokorttiyhtiöön ja kyselin kuinka minun reklamaatio on edennyt? Tapahtuma on nyt jäissä käsittelyn ajan ja kehottivat odottamaan kesäkuuhun asti. Soittavat jos asia tarvitsee lisäselvitystä,muuten hiljaisuus on minulle positiivinen juttu.Tänään 18.4 sain soiton Kanarialta ja kiirehtivät minua tekemään sen lomavarauksen huoneistoon jotta saan lennot varattua varmemmin oikeaan viikkoon? Kerroin että asia on kesken ja minulla ei ole mikään kiire nyt, palaan asiaan sitten kesällä jos tulee siihen tarve. Joten eipä tässä muuta kuin odotellaan juhannukseen asti jolloin asia on selvä kuin myös seuraava lomakohde ;)Tämä blogi ja Tapanin taistelu näitä "sutkia" vastaan on auttanut monia, Kiitos paljon sinulle.Koitan myös omalta osaltani valaista ja auttaa ihmisä jotta tämä erittäin ikävä ja kyseenalainen tapa kaupata näitä tuotteita saataisin loppumaan tai ainakin vaikeutumaan .

  Tomppa

  SvaraRadera
 67. Anonym8.7.13

  Hei Tapani ja muut,tänään 8.7 tuli viimein tieto luottokorttiyhtiöltä että minun tekemä korttireklamaatio on saatettu päätökseen siten että rahat on saatu takaisin :) oli kuulema jonkin verran kirjeenvaihtoa mutta luovuttivat kuiten lopuksi.Nyt vain uutta lomaa suunittelemaan ja paljon viisampana vastaisuuden varalla.Nöyrimmät kiitokset vielä kerran Tapani.

  Tomppa

  SvaraRadera
 68. Hienoa! Onnittelut! Todella tärkeä tieto kaikille, joita Voyagerin kansa tehdyt kaupat kaduttavat.

  SvaraRadera
 69. Anonym18.7.13

  Hei! Vanhempani menivät tähän lankaan muutamia päiviä ennen kuin laki muuttui, eli sopimusta ei saatu purettua. He maksoivat käsirahan paikan päällä ja sitten osamaksulla loput. Lopullista hintaa en muista nyt, mutta n. 2000e? Kolmen vuoden jäsenyys. Kun he saapuivat Suomeen yritettiin sopimus perua, ei onnistunut. Palvelua sai kyseiseltä firmalta suomeksi puhelimitse, kunnes ensimmäinen kk.erä oli maksettu, puhelimeen ei enää vastattu. Asiointi onnistui jatkossa s-postitse suomeksi.. Kunnes loppuerät oli maksettu, ei enää saanut suomenkielistä palvelua edes s-postilla. Palvelu siis vain parantui!!! Vanhempani yrittivät nyt varata matkaa Puerto atlanticoon, mutta yllätys, yllätys se on täynnä! Sisar-hotellissa voi olla tilaa, eli juuri tuolla Atlantico Sandsissa. Saapa nähdä kuinka käydään. Voin raportoida pääsevätkö he ikinä minnekkää ja mikä sopimus taskussa sieltä saavutaan. =) Niin ja Karibian risteilykin olisi tiedossa, lennot vain piti varata sellaiselta lentoyhtiöltä jota Googlekaan ei löydä, hmmm..

  SvaraRadera
 70. Tuo lentoyhtiörajoitus on aika mielenkiinoinen, varsinkin jos yhtiötä ei löydy. Meille sanottiin, että matkat joutuu järjestämään itse - ei miten. Olisi todella arvokasta saada kokemuksia siitä miten yritys asiakkaitaan hoitaa. Yhtiön myyjät kertovat, että heillä on tuhansia tyytyväisiä asiakkaita. Pidetään peukkuja - kiitos tähän astisesta!

  SvaraRadera
 71. Anonym28.10.13

  Tervehdys Tapani,
  Kirjoitin blogiisi viimeksi noin vuosi sitten. Minulle ja vaimollehan jäi käteen tuo mustapekkakortti kun menimme lankaan tuolla Puerto Atlanticon kattoterassilla.
  No nyt tuli sähköpostissa a.o. tiedote, Voyager Travel toimii nyt nimellä go compass. Olisiko niin että Voygar Travel on toimintakiellossa poliisiiskun jälkeen ja nyt sitten toimitaan uuden nimen alla? Vaimo tsekkasi netistä ja löysi go compass nimellä jonkun toimijan Californiassa, mutta vaikutti siltä että ei toimi enää?
  Tässä sähköpostitiedote:

  EXCITING NEWS!!

  As you know VoyagerTravel has been the service provider of your Voyager membership for the last 4 years. In that time we very much hope that we have met your expectations for a professional and efficient service.

  In a continued effort to increase their product portfolio and to improve their service to you Voyager has formed a new and exciting alliance with go-compass - an organisation that has access to thousands of fabulous holiday products throughout the world.

  From 01.11.2013 go-compass will now take care of all your future holiday bookings which were previously undertaken by VoyagerTravel.
  The members with already existing bookings will receive a second information mail.

  Their team of highly trained and highly skilled multilingual staff are dedicated to providing you with the best possible service.

  Their office in Gran Canaria is open as follows:
  Monday – Friday 10.00 am – 19.00 pm (Central Europe)
  Monday – Friday 09.00 am – 18.00 pm (UK time)

  And you can reach them on the following numbers (same as before):
  United Kingdom: 0909 - 979 1 463
  Germany: 0900 - 1 101 910
  Sverige: 0900 - 101 505 0
  Norge: 820 - 23 0 01
  Danmark: 80 - 883417
  Nederland: 0900 - 405 0 405
  Ireland: 185 - 0 930 411
  Suomi: 0700 - 700 128

  Fax: 0034 928 148 188
  E-mail: reservations@go-compass.net

  It is important to emphasise that this change does not affect your membership rights in any way – in fact - the affiliation with go-compass will only serve to improve the way all your future holiday bookings will be made

  With regards the Voyager web page www.voyager-travel.net you will access it in exactly the same way as before using the same unique log in codes which you were issued with when you became a member of Voyager. Your log in codes give you access to all areas of the web page and should be used where ever requested.

  From all of us at VoyagerTravel it has been a pleasure to work for you and we wish you many more happy holidays with go-compass:


  VoyagerTravel

  SvaraRadera
 72. Mielenkiintoista. Odotetaan jatkoa. Kiitos tiedosta.

  SvaraRadera
 73. Anonym5.1.14

  Joulukuussa Teneriffalla satuttiin myös nostamaan voittoarvat (yllätys, yllätys!!) ja kyllä herätyskellot jo soivat silloin. Vettä satoi kaatamalla joten ajateltiin mennä ajankuluksi mukaan, kun matkaa oli vain muutama sata metriä hotellille. Aikomuksenakaan ei ollut liittyä jäseneksi ja kun tämän 1,5 tunnin esittelyn jälkeen sanoimme, niin esittelijä ihan suuttui. Saimme luvatun vinkkupullon sekä viikon majoitusvoucherin mukaamme, ja meilailin Grand Holidaysiin miten saisin voiton lunastettua. Lähetin meistä pyydetyt tiedot (ammatti, tulot yms.) ja sain paluupostissa tällaisen:

  TEVERE TRAVELS SL
  B-38953865
  Calle la Sirena - Los Abrigos, Num 3A
  38618 Granadilla de Abona
  SANTA CRUZ DE TENERIFE
  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  APPLICATION FORM TO BE COMPLETED BY THE APPLICANT
  IN ORDER TO AUTHORISE THE USE OF ITS CREDIT CARD
  You should print, complete, and sign the present application form in order to authorize the use of your
  credit card according the document herein.
  By the present, Me, Mr./Mrs. _____________________________, AUTHORISE to TEVERE
  TRAVELS. (“GRAND HOLIDAYS CLUB”), to use my credit card in order to complete the following
  payments to the amount referred below.
  Name & Surname
  Address:
  City: Post Code: Country:
  Country: Telephone Fax:
  Email:
  Credit Card Owner:
  Credit Card Type: Visa/Mastercard/Others
  Credit card
  number
  Expiration Date (DD/MM/YY) Validation Code (CCV)
  Total price(in writing)
  I submit this application form having received, read and fully understood the information contained
  herein.
  Signed. ___________________________
  In _______________, on ______ of __________ , 2013
  As evidence of acceptance and agreement

  ja sitten olisi vielä pitänyt laittaa kortinomistajan passista kopio mukaan...joten ei vaikuta rehelliseltä toiminnalta!!!

  SvaraRadera
 74. Jopas jotakin! Vaikuttaa jo nettihujarien menetelmältä. Jos kyseessä on voiton lunastaminen niin mihinkähän näitä luottokorttitietoja tarvittaisiin? Toivottasti kukaan ei erehdy menemään tähän lankaan.

  SvaraRadera
 75. Anonym23.1.14

  Kun ilmoitin että en missään tapauksessa anna heille näitä korttitietoja yms. niin sain paluupostissa pankkitilinnumeron. Hassua että eivät voineet heti laittaa sitä, ehkä kokeilu jos joku menee lankaan...jätin asian silleen, en usko että sieltä mitään voittomajoitusta olisi saanut lunastettua, olisi vaan menettänyt 99 euroa.

  SvaraRadera
 76. Anonym23.1.14

  Siis tuo 99 euroa olisi mennyt toimistokuluihin voittoa lunastaessa.

  SvaraRadera
 77. Sama villi meno jatkuu nyt vaan nimellä s&s (sand and sea). Paikkana Adeje.
  Esittely oli vain venäjän kielellä (vaimoni on venäjältä kotoisin)
  Periaattesa tämä ei tänne kuulu mutta, tarkkailin ympäristöä niin kuulin että myytiin muillakkin kieleillä joten on hyvinkin mahdollista että suomalaisille tehdään tarjouksia.

  Emme tietenkään suostuneet mihinkään ja kun sanottiin ei niin meille oikein suututtiin ja sanottiin että jos te halusitte vain arpoa niin on oli tosi röykeätä viedä myyjän kallista aikaa. Tosin esittely ei kestänyt kuin tunnin :) päästiin sitten nuuhtelun jälkeen vihdoinkin raaputtaa päävoittoa, sama kaava minä voitin viinipullon ja rouvani matkan. Meidät saatettiin ulos. Viinit jäi saamatta, huono fiilis jäi.

  On se vaan kummaa että tuollainen meno saa jatkua vuodesta toiseen. Edelleen isot kiitokset Tapanille että laitoit kirjoituksen ja autoit muita. Onneksi me ei olla uskottu jo pitkään aikaan ihmeisiin, eikä narahdettu.

  SvaraRadera
 78. Ruotsinkieliseen versioon on lähetetty kommenttitieto, että Enduria travel on asetettu/ hakeutunut konkurssiin 3.10.2018. Sen asiakkaille on perustettu suljettu facebook ryhmä nineltä Scammed by Enduria?

  SvaraRadera

Tiedätkö lisää? Kerro! Haluatko lisätietoa? Kysy!
Vet du mer? Berätta! Vill du veta mer? Fråga!