20.3.11

Kuka olet ja miksi tätä luetTällä blogilla on ollut yli 60 000 lukijaa neljän vuoden aikana. Raja meni rikki 21.11.2013. Olen teistä kaikista ylpeä ja iloinen, teitä on enemmän kuin osasin kuvitellakaan, kun kirjoittamisen aloitin joulukuussa 2009.  Nyt 2016 alussa, kun päivitän, katsojia on ollut jo lähes 120 000.

Suurin osa teistä osuu sivuilleni eri hakumoottoreiden avulla erilaisilla asiahakusanoilla. Se on hyvä merkki, sillä en ole sivuani mitenkään aktiivisesti markkinoinut. Kerron nyt keitä te olette ja mitä tekstejä luette - suosikkijut pitävät yhä pintansa).
( Samma text på svenska, skrolla nedåt till nästa inlägg)


Aloin blogini pitämisen joulukuussa 2009 eikä minulla ollut silloin kuin harmaa aavistus mitä tästä tulee ja mitä siitä seuraa. Toukokuussa 2010 sain käyttööni tilastointijärjestelmän, josta voin seurata mitä tekstejä luetaan, miten paljon, mistä päin maailmaa sivujani luetaan ja jopa minkälaisilla näyttöjärjestelmillä ja laitteilla. Tiedän nyt (maaliskuu 2011 jolloin kirjoitin tämn tekstin) että sivuja on katsottu kymmenen kertaa iPadilla, mutta valtaenemmistö, yli 6400, käyttää PC:tä ja Windowsia. Näen myös millä hakukoneilla ja -sanoilla sivuilleni on löydetty. Mutta yksilösuojasi on turvattu. Kuka henkilö olet, sitä en tiedä – vaikka sillä otsikossa uteliaisuutesi herätinkin.


Tuon erittelevän tilastoinnin lisäksi laskukone on nakuttanut talteen yksinkertaiset katselulukemat eri juttujen osalta koko blogin olemassaoloajalta. 

Tulos on osaksi helppo arvata, mutta sisältää ainakin minulle jänniä yllätyksiä. Kyse on siis siitä moniko on avannut kunkin blogijutun, katsonut sitä. Arvailun varaan jää moniko on myös lukenut ja peräti loppuun asti. En myöskään tiedä moniko katsojista on katsonut samaa juttua useampaan kertaan. Mutta suuntaa antavia luvut varmasti ovat, koska ne kertovat, että juttujani haetaan asiapohjalta eikä vain vilkaisemalla ylimpänä olevaa tuoreinta tekstiä. Tämä on minusta tärkeää ja ilahduttavaa.

Katsotuimmat juttuni

Toukokuun 2010 jälkeen on eniten katsottu  asumisen valintoihin liittyvää juttuparia Miksi asetuin San Agustíniin ja miten täältä saa asunnon pitkäaikaiseen asumiseen, suomeksi

http://tapanim.blogspot.com/2010_01_01_archive.html sitä on katsellut 516 lukijaa (päivitys 21.11..2013: 5122 katsojaa, 21.1.2016 , 9604)


Ruotsiksi sitä on luettu hiukan vähemmän, 398 (1838, 3591)


Tämä on aivan odotusten mukaista sillä juuri tuo valinta oli itselleni ratkaiseva, ja aika vaikea prosessi, kun eläkkeelle jäätyäni aloin miettiä miten loppuelämäni viettäisin. Se oli myös keskeinen syy, että ylipäätänsä aloin tätä Kanarian blogia pitää. Toivon todella, että tuo juttu on auttanut sinuakin päätöksen teossa. Saamani palaute siihen viittaakkin, että tekstistä on ollut monelle hyötyä. Samaa aihetta muuten sivuan eri tavoin useissa muissakin blogijutuissani, joten niiden selailu saattaa olla vaivan väärti siinäkin mielessä.


Samaa aihepiiriä on aiemmin kirjoittamani teksti


Mielenkiintoista on, että moni on löytänyt sivulleni eturauhasen hoitoa koskevien juttujeni vetämänä. Aihe ei oikeastaan liity Kanariansaariin kuin mutkan kautta, mutta kertoo kahdesta asiasta: laajentuneen eturauhasen hoito askarruttaa monia ( ja syystä ), samoin kiinnostaa miten terveydenhoitopalvelut Gran Kanarialla on järjestetty – vaikka tämä lienee selvästi vähäisempi syy tämän jutun lukemiseen.


Suomenkielinen juttu


on kolmanneksi eniten katsottu koko jaksolla, 336 (1176, 1870) kertaa. Sen ruotsinkielistä versiota


on katsottu vähemmän.  (21.11.2013: 595 kertaa, 829). Tämän aiheen ruotsinkielinen jatko laajentuneen eturauhasen mikroaaltohoidosta


oli sen sijaan viimeisen kuukauden aikana kymmeneksi katsotuin, 28 katsojaa (21.11.2013 yhteensä 1021 kertaa, ). Tiedän, että mikroaaltohoitojutun suomenkielistä versiota


on myös paljon katsottu, mutta myös sen määrää joudun arvailemaan (21.11.2013 tiedän: 665 kertaa) . Minulle on tärkeää, että tieto tästä arasta ja monia koskettavasta asiasta leviää tätäkin kautta. Toivon, että olen pystynyt poistamaan ennakkoluuloja, ja rohkaisemaan hoitoon hakeutumista.Huijarien jäljillä

Erityisen iloinen olen siitä, että lomaklubien värväystoimintaa koskeva juttu on ollut katselutilastojen rakettinousija. Tammikuussa 2011 julkaistut


ja suomenkielinen


ovat olleet usean viikkotilaston ykkösjuttuja. 

Päivitys 21.1.2016: Nämä jutut ovat tuoneet blogilleni paljon uusia lukijoita nimenomaan hakukoneiden avulla. Enää en ole siitä iloinen, sillä se merkitsee myös, että huijarien touhut jatkuvat lakimuutoksista ja Euroopan kuluttajaviranomaisten toimista huolimatta. Se on ollut eniten luettu juttu ruotsiksi jo usean vuoden ajan, myös suomenkielistä versiota katsotaan yhtä enemmän.


Ruotsinkielistä juttua on luettu jo 10 320 kertaa, suomenkielistä 4847 kertaa. Niitä on myös runsaasti kommentoitu mikä on tuonut merkittävää lisätietoa. Uusien EU-säännösten astuttua lakina voimaan myös Espanjassa maaliskuussa 2012 kuluttajien asema on periaatteessa parantunut, ja Voyager Travel/Lifestyle Vacation- yhtiön (nykyään Orbit) johto on rikostutukinnan kohteena. Prosessi on edelleen kesken, hitaat ovat oikeudet rattaat täällä.
määeksteihin tämän toöt saataisiin jonkinaliseen kuriin. Ehk

Värvääjien houkutuksiin sortuminen oli minulle ja ystävättärelleni nolo juttu, jollaiseen kenenkään ajattelevan ihmisen ei pitäisi repsahtaa. Mutta näköjään monelle käy meidän tavoin. Tätä asiaa olenkin penkonut tavallista perusteellisemmin, ja jos asia sinua kiinnostaa niin juttuja kannattaa ehkä lukea uudestaankin, sillä olen lisännyt löytämiäni uusia tietoja etenkin Voyager Travels yhtiön kameleontin ja venäläisen puunuken kaltaisesta yhtiörakenteesta sekä helmi- että maaliskuussa. 
Tärkeintä tietysti on, että EU:n uudet säännökset ovat nyt voimassa. Ne laittavat tiukat suitset sekä lomaklubien että timeshare / lomaosakevärvärien toiminnalle. Lifestylevacation / Voyagerin/ Orbitin käyttämät myyntikeinot ovat nykyisin keskeisiltä osin laittomia. Uusia EU-sääntöjä kannattaa vaatia sovellettavaksi jos tuohon kyytiin joutuu. Jo ensi kosketuksessa kadulla on asiakkaalle kerrottava, että kyse on myyntivärväyksestä - eikä informaatiosta, joka ei velvoita mihinkään.

Kanarian Mikki yllättää

Viihdesivujen vetovoimasta kertoo se, että juttuni entisestä ruotsinsuomalaisesta, laulaja ja suomalaisravintola Apilaniityn vetäjästä,


on pysynyt koko ajan tilastojen yläpäässä. Kokonaistilastossa se on peräti viides 307:llä (1380, 1801) katsojalla. Suomenkielisistä jutuista se on tätä kirjoitettaessa kolmanneksi katsotuin asunnon hakua ja eturauhasta koskevien jälkeen. No, onhan Mikki Gran Kanarian suomalaisille julkkis, ja hänellä on myös omat verkkosivunsa. Niitä hakeneet ovat sitten osuneet myös katsomaan Mikki- juttua blogistani. Ruotsalaislukijoita tämän jutun ruotsinkielinen versio ei ole kiinnostanut lähimainkaan samassa määrin, ja sehän on ymmärrettävää – sen verran perisuomalainen lomailmiö Mikki on, vaikka hän onkin pitkään Ruotsissa asunut.


Viides lukijoitani koskeva aihepiiri asumisen, lomaklubihuijauksen, eturauhasongelmien ja Kanarian Mikin jälkeen sivuaa kaikkia niitä, jotka yrittävät hankkia itselleen määräajaksi internet- yhteyden. Sen merkeissä olen lyönyt päätäni seinään, ja raportoinut niin kuhmuista kuin onnistumisista toivossa, että sinä pääset vähemmällä.

Ruotsinkielinen juttuni


halpayhtiö Más Movilin nettipalveluista on saanut 215 (1089) katsojaa. Suomenkielinen versiot samasta aiheesta ovat jääneet vähemmälle huomillle. mutta sen sijaan joulukuussa 2011 kirjoitamani juttu Blen.es verkkopalvelusta on ollut varsin suosittu, ja siinä on asiaa myös 3G verkoista. Tätä juttua on luettu 21.11.2013 suomeksi 1163 kertaa

http://tapanim.blogspot.com.es/search/label/Blend.%20Vodafone
Päivitys 21.1.2016. Viimeisin nettiyhteyksiä koskeva juttuni on nyt edellä mainittuja katsotumpi, 2450 suomeksi ja 872 ruotsiksi. Näissä on myös ajankohtaista tietoa 3€/4G tekniikkaan perustuvista nettiyhteyksistä.

http://tapanim.blogspot.com.es/2011/11/miten-toimii-blendin-internet-vodafonen.html

http://tapanim.blogspot.com.es/2011/11/miten-toimii-blendin-internet-vodafonen.html
apanim.blogspot.com.es/2011/11/hur-fungerar-blends-internet-3g.html#more

Missä suomalaiset ovat

Kanarian suomalaisista kirjoitin helmikuussa 2015 ja nyt vajaa vuosi sen jälkeen se onkin jo noussut viidenneksi katsotuimmaksi. Tänään 21.1.2016  sitä on kurkannut 1787 lukijaa.

http://tapanim.blogspot.com.es/2015/02/gran-kanarian-suomalaiset-missa-miksi.html

Missä katselijat ovat

Blogini kaksikielisyys on ollut merkittävä tekijä erilaisten lukijoiden houkuttelemiseksi. Alkuun pääsyn yksi kynnyskysymys oli kenelle tekstini suuntaan. Ruotsinsuomalaisena päädyin kahteen, tai oikeastaan kolmeen kohderyhmään: suomalaisiin, ruotsalaisiin ja ruotsinsuomalaisiin. Se oli lopulta selvä, mutta kieltämättä työläs valinta. Toivon vain ruotsia äidinkielenään puhuvilta pitkämielisyyttä, sillä ruotsiksi en pysty kirjoittamaan yhtä hyvin ja virheittä kuin (toivon mukaan, pieni ikädysleksia vaivaa) suomeksi. Kielentarkastajani, Ystävättäreni, on hänkin äidinkieleltään suomenkielinen, mutta hallitsee ruotsin minua paremmin.

Kaksikielisyyden merkitys kirkastuu, kun katsoo mistä päin maailmaa näitä tekstejä katsotaan – ja näihin lukuihin liittyy varsinainen yllätys. Mutta neljä suurinta katsojaryhmää ovat odotettuja.

Eniten katsojia on ollut Suomessa, koko tilastojakson toukokuusta 2010 alkaen yhteensä 3568 (21.11.2013:  28670, )


Toiseksi eniten katsojia on ollut Ruotsissa, 2110 (13211), olkoonkin että osa heistä on varmaan ruotsinsuomalaisia kuten minäkin. Tilastot eivät tosin kerro minkä kielisiä juttuja mistäkin päin on katsottu, mutta voin vetää tuon johtopäätöksen, kun näen miten eri sivujen lukeminen on päivän aikana lisääntynyt. Tai sitten osa heistä on täältä Espanjan alueelta.

Yllätysmaa

Kolmanneksi suurin katsojaryhmä on täällä Espanjassa. 602 (7042), todennäköisesti sekä suomen- että ruotsinkielisiä. Yhdysvallat on neljäntenä 267 (3353) katsojaa, kieltä voi vain arvailla. 

Reilusti yli tuhat lukijaa on hakjeutuneut sivuilleni (21.1.2013) Venäjältä ja Saksasta. Moni käyttää myös googlen tai jotain muuta kielenkääntöohjelmaa sivuillani.

Päivitys 21.1.2016. Tästä luttelosta (alla) löytyy nyt varsinainen ylläri. Venäläisten katselut ovat vuodenvaihteen jälkeen räjähtäneet kasvuun. Myös ukranalaisten osuus on aika-ajoin ollut yllättävän suuri. Alla blogini tilasto-ohjelman päivän lukemat kuluvalta viikolta. Kuukausitilastossa venäläiset ovat vielä kakkosena.

Sivun katselut maittain 

Kaavio maista, joissa blogia luetaan eniten

KohdeSivun katselut
Venäjä
586
Suomi
333
Espanja
114
Ruotsi
74
Yhdysvallat
56
Ukraina
33
Saksa
6
Tanska
3
Ranska
3
Norja
3


Matkan varrella on näkynyt kyllä varsin eksoottisiakin maita, niin eksoottisia etten enää muista sitä kaksiosaista Tyynen meren saarivaltiolta kalskahtavaa nimeä, ja tutumpia kuten Slovakia, Kroatia, Puola,  Unkari, Irlanti, Malta, Kypros jne.

Mitä haetaan

Verkkohakujen sesam-aukene ovat erilaiset hakukoneet, joista Google on ylivoimaisesti suurin, muttei ainoa. Myös eräät sivut, jotka ottaneet blogistani linkin omaan luetteloonsa, ovat miellyttävä liikenteen lähde, esim. Computer Club Gran Canarian http://www.gran3c.com/aktuellt/aktuell.htm on tällainen. Olen vain kiitollinen, kun osoitteeni liimataan jollekin sivulle, josta otollisia katsojia voi löytyä.

Päivitys 25.12.2011: Kaikkein eniten, 223 kertaa, on linkattu täältä: http://keskustelu.suomi24.fi/node/10145613 (21.11.2013: yhteensä 1098 kertaa).

Tilastosivulta löytyy linkkejä niille sivuille, joista on löydetty reitti blogiini. Sen lisäksi tilastokone kertoo päivän, viikon, kuukauden ja koko tilastojakson ajalta mitä hakusanoja on käytetty. Kaikkein yleisin on ”Kanarian Mikki” ja siihen liittyvä ”Apilaniitty” koko tilastojaksolta. Myös kilpailija ”Mummola” löytyy hakuluettelosta korkealla.


Kakkosena ja kolmosena ovat ruotsinkieliset haut ”långsemester gran canaria” ja ”långsemester Kanarieöarna”, eli haetaan pitkään asumisesta tietoja. Seuraavaksi yleisemmät liittyvät sitten lomaklubi- juttuun: ”lifestylevacation” ja ”lifestylevacation.net”, ”lomaklubi”,. Kuukausitilastosta löytyy lisäksi mm. eturauhaseen liittyviä hakuja, suomeksi asumisesta tehtyjä, liikkuvasta laajakaistasta jne. Vain usein toistuvat haut päätyvät tilastoon.

Päivitys 21.11.2013 Kolmanneksi eniten hakuja on nyt tehty erään Las Palmasista toimivan asunnonvälittäjän nimellä. Hänen asiakkaansa ovat kertoneet, että moni onkin kääntynyt hänen puoleensa "yhden Kanaria- blogin ansiosta". Mikähän se mahtaa olla? 


Hyväkin bisness?

Juuri niihin aikoihin, kun aloin blogata, ruotsalaislehdissä oli juttuja teini-ikäisistä neitosista, joiden vaate- ja meikkiblogit olivat saaneet niin suuren suosion, että niihin tunki jos jonkinlaista maksavaa ilmoittajaa. Heistä tuli pikkuvarakkaita. Samaan aikaan Google kehitti tähän blogspotiin mainoslinkkijärjestelmän, joka syöttää blogissa olevien aiheiden ja sanojen perusteella ilmoituksia – jos bloggaaja tämän sallii. Bloggaaja saa sitten tililleen tuloja sen mukaan miten ahkerasti lukijat näitä mainoslinkkejä klikkaavat.

Ensimmäinen silmiini osunut mainoslinkki oli sivuillani, jonka otsikko oli ”Más Movil sopii porkkanalle” – poimittu sanonnasta ”pitää olla tarkkana kuin porkkana”. Sivun mainoslinkki tarjosi ekologisia elintarvikkeita. Varmaan porkkanoitakin. En pysty valikoimaan sivulle automaatisesti tulevia mainoksia. Pientä päänsärkyä ovat tuottaneet ilmeisen epämääräiset mainostarjoukset mm. kiinalaisiat tytöistä ja suomalaisista pikalainoista. Yritän laittaa sulkuja niiden näkymiselle. Jos näet sen tyyppisiä kirjoita siitä kommenttiluukussa ja laita mainoksen url.- osoite mukaan!!!


Minäkin taisin elättää epämääräisiä odotuksia jonkinasteisesta tulonlisästä eläkkeen vahvistukseksi. Katin kontit! Tähän mennessä tililleni on rojahtanut peräti 3,41 SEK ( noin 0,40 € )  . Sekin oli vain koelähetys sen varmistamiseksi, että rahat tulivat oikealle tilille. Eikä jollekin nettikalastajalle. Hienoa! Mutta varsinaista tulokehitystä saan jäädä odottelemaan. Maksuilla on lähtötaso, kruunuissa 700 SEK, euroissa 70€, jonka jälkeen rahaa alkaa tilille vasta tulla. Mainostililleni on toistaiseksi kertynyt vasta 254,64 SEK (25.12..2011: 344,97 SEK = 34,80€). Tätä vauhtia saan odottaa vielä vuoden tai pari  ennenkuin pääsen kuittamaan mainostuloja blogistani. Hohhoijaa. Mutta ilo jokaisesta lukijasta on toki sitäkin suurempi!

Toden totta - alkuvuodesta 2013 sain ensimmäinen mainosmaksuerän, 700 SEK,  tililleni. Kiitos klikkaajille!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tiedätkö lisää? Kerro! Haluatko lisätietoa? Kysy!
Vet du mer? Berätta! Vill du veta mer? Fråga!