12.1.10

Kuoppa playalle ja muita rantapuuhia


Parvekkeemme edessä playalla tapahtuu koko ajan jotakin mielenkiintoista. Lystikkäimpiä ovat lapset, mutta aikuisiltakin onnistuu ohjelmanumerot. Tässä blogissa on vain vähän tekstiä, nauttikaa kuvista! Muuten - kun klikkaat kuvia saat ne suuriksi.
Detta är bildsveep utanför vår balkong på playan. Roligaste är barnen men vuxna kan också. Beundrarsvärda är alla morgonaktiva motionärer kring soluppgång. Jag besvärar ej med text på svenska.Sukulaisrouva on tulossa vieraaksemme viikoksi, ja on tilannut, että häntä varten hiekkarannallemme kaivetaan kuoppa, missä hän voi tuulelta suojassa nauttia auringosta. Palveluakin on kuopan reunalle oltu tilaamassa.

Totta puhuen tuulen suojaa ei juurikaan tarvita, vaikka välillä vähän puhalteleekin. Mutta kuoppaa alkoi joka tapauksessa syntyi pari päivää sitten.

Lapsiryhmä pani hihat heilumaan ja kuoppa syvenemistään syveni. Hiekkaa vain lenteli kuopan reunan yli, ja pellavapäitä vilkkui sen reunoilla.


 Eilen kuoppa oli jo liki metrin syvyinen ja Lempiarmaani oli langeta siihen vaikkei ollut itse sitä kaivanut, vai miten nuo sananlaskut nyt taas menivätkään.


Tänä aamuna kuitenkin playan hiekkaa lanannut traktori oli pilata hyvän hankkeen, muttei siinä aivan onnistunut. Kuoppaa on yhä, mutta alkuperäisiä kaivajia ei ole nyt näkynyt vahinkoja korjaamassa.

Paikalliset pulut ovat kiinnostuneita leivänmuruista yleismaailmalliseen malliin. Varsinkin lasten kädestä.
Aikuisten leikit

Aikuisten rantaohjelmista meitä eniten sykähdyttävät aamun reippailijat, jotka saattavat vaeltaa parin sadan metrin pituista rantakaistaa edestakaisin puoli tuntia tai jopa tunnin auringon nousun aikaan. Osa reippailijoista on aina uusia, mutta joukossa on todellisia puurtajia, jotka ovat liikkeellä lähes joka aamu, ja sitten on erikseen ”kumaratäti”, kuva vasemmalla, joka on sateista ja pyhistä piittaamatta joka aamu paikalla.

Yhtä ihailtava on "keppi- setä", joka kopsutteli kävelykeppiin nojaten hietikolla vielä joulukuun alussa, mutta nyt on keppi vauhdissa pudonnut kyydistä. Kuva oikealla, edessä.


Jotkut reippailevat niin innokkaasti ettei juolahda mieleen auttaa miehiä edes alamäessä.Päivisin rantalököttelijät voivat saada myös ketteräliikkeistä hierontaa.
Lopuksi pari kuvasarjaa satunnaisista aikuisreippalijoista.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tiedätkö lisää? Kerro! Haluatko lisätietoa? Kysy!
Vet du mer? Berätta! Vill du veta mer? Fråga!