17.12.09

Kolmiottelu – Más Movil, Yoigo ja Vodafone

Tämä on myös osa jatkokertomuksesta millaisia liikkuvan netin vaihtoehtoja on määräaikaisesti Gran Kanarialla (ja muualla Espanjassa) asuvalla. Sudenkuopissa riittää. Vakituisesti asuvan vaihtoehdot ovat paljon helpommat. (Päivitetty 9.12.2011 ja 22.12.2011)

Lue tuoreimmat nettitiedot täältä:
http://tapanim.blogspot.com.es/2011/11/miten-toimii-blendin-internet-vodafonen.htmlAiemmin olen jo perusteellisesti analysoinut Másin edut ja heikkoudet, ja todennut, että se on suurkäyttäjälle vaarallinen, koska kustannuskattoa ei ole, on vain 1GB raja, jonka jälkeen kuukausihinta voi nousta vaikka pilviin, jos ei osaa pitää varaansa.Másin kuukausihinta 3G eli HSDPA nopeudella on 18 €+VAT (alv) eli 20€ ja rapiat, ja lisälaskua ropsahtaa 20€ kerrallaan aina kun 1GB:n rajan ylittäminen on 5€:n päässä. Esimmäinen maksu on vähän alennusta , 15€.

Miten nuo bitit kuluu olen analysoinut aiemmassa jutussa "Más Movil sopii porkkanalle.

Päivitys 22.12.2011:
Más Movililla on nyt myös 5GB pakettitarjous, joka maksaa vain 29,90€ eli on oikein sopuhinta. Tuttavani on käyttänyt, ja on tyytyväinen siihen. Más Movililla on nyt myös puoti Playa del Inglésin Eurocenterissä (talo paikallispoliisin vieressä), jossa on joskus englantiakin puhuvaa henkilökuntaa. Másilla on nyt myös skandinaaveille oma asiakaspalvelu, jonka numero ei ole Másin kotisivulla, mutta saat sen tässä: +34 902 570 086. Se palvelee arkisin klo 9-17. Más kännykällä voi soittaa ilmaiseksi numeroon 2373, josta saa palvelua suomeksikin.

Yoigon sivuilta löydän ankaran hakemisen jälkeen tietokoneen liikkuvan laajakaistan.

Tietokoneen liikkuvan laajakaistan vaihtoehdot löytyvät täältä:

https://tienda.yoigo.com/selforder/internet


Yoigon vaihtoehdot

Yoigolla on kaksi vaihtoehtoa, kuukausimaksulla maksettava liittymä, Contrato, ja prepaid, josta käytetään nimitystä Tarjeta, suomeksi kortti. Ei ihme etten sitä löytänyt, kun hain Yoigon sivulta prepagoa eli prepaidia.

Kuukausihintainen sopimus, contrato, rokottaa 25€ kk 3GB:n käyttöön asti. Tuon rajan ylittämisen jälkeen nopeus putoaa 128 Kbps:ään ,joka on vielä aika nopea gprs (vai olisiko se jo EDGE?). Tai sitten voi maksaa lisämaksua 1,5 senttiä/MB jos haluaa pitää nopeuden HSDPA:ssa. Toisin kuin Másilla Yoigon sopimusliittymässä on hintakatto, max. 70€ kuussa, rajatonta käyttöä..

Másin 5GB:n tarjous (2011) on 29,90+Vat (alv) € kuussa ilman mitään kattoa. Másin sopimus on pepaidin ja sopimusliittymän hybridi, maksetaan etukäteen kuukausittain, mutta sen voi sanoa irti muutama päivä ennen kuun loppua ilman 18kk sopimuksia.


Käynti Las Palmasin The Phone House- liikkeessä El Muelle- ostarisssa palauttaa maan tasalle. Yoigon liittymä edellyttää 18 kk:n sopimusta. Se ei siis käy pari- kolme kuukautta nettiä tarvitsevalle. Másin saa vaikka kuukaudeksi kun vain muistaa sanoa sen irti pari päivää ennen kuun loppua.


Olisiko Yoigon etukäteen maksettava prepaid, tarjeta, kortti, parempi vaihtoehto? Se maksaa 3€/vrk. Alkunopeus on HSDPA aina sataan MB:hen asti päivässä. Sen jälkeen nopeus kuristuu 64:een Kbps:ään. Kuristettu Yoigo on todella hidas, mutta sillä voi mm. lukea maileja ja maksaa laskuja. Kuvan ja äänen striimauksen se ei käy. Kun vielä kerrotaan 3€:n päivämaksu kuukauden päivillä päästään ainakin 90€:on. Päivittäiseen käyttöön Yoigon prepaid/tarjeta on siis julman kallis. Mutta sen vähimmäishinta on 6€/kk, eli maksua peritään vain niiltä päiviltä, jolloin liittymää käytät. Jos käytät joka toinen päivä maksu jää 45€:oon/kk.The Phone Housen mainosesitteessä on hyvin tiivis vertailutaulukko eri liittymille (jostain syystä Más taulukosta puuttuu vaikka The Phone House sitä myy). Siinä on Yoigon prepaidille myös vaihtoehto 3€/viikko. En tiedä miten tämä käytännössä toimii. The Phone House ei korttia myy ja El Muellen Yoigon myyntikojun myyjällä oli kädet niin täynnä pikkupojan kännykän ongelmien selvittämisessä etten jaksanut odottaa puheille pääsyä.

Vodafone, punainen paholainen

Päivitetty 9.11.2011:
 Vodafonella on ollut aiemmin erilaisia preaid paketteja, joko aikaan sidottuja flat rate paketteja tai bittimäärään sidottuja. Nyt (2011) se on poistaniut flat rate (rajattoman käytön) paketit kokonaan, ja jäljellä on vain erikokokoisia GB paketteja, katso täältä:

http://www.vodafone.es/particulares/es/internet-y-tv/internet-movil/internet-movil-prepago/

Sama koskee muitakin 3G prepaideja, kaikissa on kuristusraja.


Täällä Gran Kanarialla on Play del Inglesissä Vodafonella on oma putiikki Metro/Kasbahin ostoskeskuksessa, joka on ekumeenisen (mm. suomalaisen ja ruotsalainen srk) kirkon nurkan takana, rannan puolella. Siitä saanee parhaan palvelun vaikka Vodaa myydään vähän joka paikassa. Vodafonen englantia osaava myymälä on myös Tirjana- kadulla (Yumbosta n 500 m pohjoiseen), ja espanjaa puhuva Bellavista kauppakeskuksessa Inglesin läpiajon tien pohjoispuolella, seuraa Hyper Dino kylttiä. Samassa ostarissa on myös Yoigon ja Movistarin puodit, espanjaa puhutaan.

Myös Arquineguinissa on Vodafonen myymälä.

Phone House myy sekä Yoigoa että Vodafonea, samoin tavarataloketju Carrefourin myymälät Se löytyy mm. Atlantico kauppakeskuskesta Vecindariosta myös mm. Las Palmasissa Las Arenas ostarista, joka on aivan konserttitalon vieressä Las Canteras- rantaraitin eteläpäässä.  Vecindarion Atlantico ostoskeskuksessa runsaat kymmenen kilometriä Play del Inglesistä Las Palmasiin päin on myös The Phone House .

Lopputotuus (?)

Lopullinen johtopäätökseni on (ainakin tänään kunnes muutan mieltäni - kuten myöhemmin teinkin!), että jatkan Más Movilin kurinalaista käyttöä bittimittaria tarkasti seuraten. Radiotakin aion taas kuunnella ja soittaa Skypellä. Näin siitä huolimatta, että Yoigon puodista sieppaamani esite paljastaa kilpailijoiden konnuuksia: ”Me kerromme mistä muut vaikenevat. Tämä palvelu ei sovi tiedostojen jakamiseen (P2P) eikä internet (IP) puheluihin.” Sieppaamani esite on englanninkielinen ja käännös lähes sanatarkka. Mutta kokemukseni mukaan Más toimii oikein hyvin Skype- puheluissa - paljastakoon Yoigo mitä paljastaa. Samoin Vodafone.Lue myös
http://tapanim.blogspot.com.es/2011/11/miten-toimii-blendin-internet-vodafonen.html

wimax- tekniikkaan perustuva ratkaisu, joka voi olla oikein hyvä pitkään etelä- ja länsirannikolla asuvalle. Operaattori on paikallinen yhtiö Blend (päivitetty 23.11.2013).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tiedätkö lisää? Kerro! Haluatko lisätietoa? Kysy!
Vet du mer? Berätta! Vill du veta mer? Fråga!